Transferweekje: City wil Grealish, Feyenoord renoveert en Ziyech

31 juli 2021, 12:00

Het EK is achter de rug, de voorbereiding op het nieuwe seizoen is in volle gang en dus begint ook het transfergeweld los te barsten. De markt is inmiddels al enige tijd open en clubs zijn druk bezig hun selectie op orde te krijgen. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Droomvoorhoede Manchester City

Stel je even voor: je bent manager van Manchester City en hebt Kevin De Bruyne, Phil Foden, Raheem Sterling, Ferran Torres en Gabriel Jesus al tot je beschikking voor de aanvallende plekken. Zou je dan nog versterking nodig achten? Pep Guardiola in elk geval wel. Nadat eerder de geruchten van de miljoenendeal van Harry Kane (28) serieuze vormen aannamen, kwamen donderdag de berichten naar buiten dat ook Jack Grealish (25) nog naar Manchester gehaald moet worden. Volgens Sky Sports is de club in onderhandeling met Aston Villa: als de deal rondkomt, kan Guardiola straks met zeven (!) aanvallende grootmachten aan de aftrap verschijnen met The Citizens. Naar verluidt komt er komende week duidelijkheid over de toekomst van Grealish.

{image[349085][right-half][]}Renovatie Feyenoord

Het Feyenoord dat donderdagavond met heel veel moeite afrekende met FC Drita zal vermoedelijk niet de ploeg worden die de rest van dit seizoen ook te zien is. De renovatie is namelijk in volle gang, al gebeurt dat wel met een lege portemonnee. Om ruimte te creëren in het salarishuis, mogen Mark Diemers, Ridgeciano Haps en João Carlos Teixeira in elk geval vertrekken. Mogelijk geldt dat ook voor op de transferlijst geplaatste Leroy Fer én Lutsharel Geertruida. De verdediger is weliswaar geblesseerd, maar wil zijn [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/388301/reactie-op-commotie-rondom-geertruida-intentie-om-te-blijven/,_blank,contract niet verlengen in De Kui]p en kan in de zomer van 2022 gratis vertrekken.

Met al die salarisruimte en externe financiers moet er in elk geval een creatieve middenvelder komen, waarbij de keuze gevallen lijkt op Joey Veerman. Probleem: sc Heerenveen zou tussen de tien en twaalf miljoen (!) willen hebben voor de spelmaker. Ook een spits is meer dan welkom in Rotterdam-Zuid: een verhuurperiode van Bayern München's Joshua Zirkzee zou de meest realistische optie zijn. Andraz Sporar en Georgios Giakoumakis lijken vooralsnog onbetaalbaar. Gernot Trauner is vanaf de volgende ronde in elk geval al wel inzetbaar. Hoe ziet Feyenoord er na 1 september uit?

Ajax blijft zich roeren

Hoewel Ajax over een ijzersterke selectie lijkt te beschikken, is het onwaarschijnlijk dat de Amsterdammers met de huidige groep aan de aftrap van het nieuwe seizoen verschijnen. Jurgen Ekkelenkamp is op weg naar het Duitse Hertha BSC en over [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/388278/ajax-doet-water-bij-de-wijn-en-nadert-akkoord-over-transfer-onana/,_blank,Andre Onana] nadert het een akkoord met Olympique Lyon. De Amsterdamse formatie doet water bij de wijn en is bereid de geschorste keeper voor zes miljoen euro van de hand te doen. Daarmee levert het vier miljoen euro in op de beoogde vraagprijs. Ajax wil zelf ook nog de markt op. Nadat het naast Kamaldeen Sulemana greep, richt het volgens Voetbal International de pijlen op een andere aanvallende versterking. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/386746/ajax-denkt-met-peperdure-bergwijn-aan-nog-een-aanvaller/,_blank,Steven Bergwijn] is volgens trainer Erik ten Hag een speler die in het profiel past, maar op namen wilde de succescoach niet ingaan. Wie maakt het sterrenensemble van de topclub compleet?

{image[349457][right-half][]}Nice op de Hollandse toer

Met een glimlach op het gezicht gingen de gedachten deze week terug naar tien jaar geleden, toen de Franse competitie vooral voor Nederlandse middelmaat een competitie was om naartoe te gaan. De grootste talenten en beste spelers haalden hun neus op voor de Ligue 1 en prefereerden een overstap naar Spanje en Engeland. John Verhoek (Stade Rennes) en Rajiv van la Parra (SC Caen) waren in 2011 de Nederlandse uitzonderingen op de regel.

Hoe anders is dat anno 2021, waarin de Franse competitie ineens tot de meest gewilde bestemmingen voor Nederlanders behoort. Sven Botman speelde afgelopen seizoen al voor Lille en komt komend jaar diverse landgenoten tegen. Justin Kluivert en Calvin Stengs moeten OGC Nice van vleugels gaan voorzien, terwijl ook Pablo Rosario zich bij het Nederlandse gezelschap voegde. En waar ligt de toekomst van [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/388187/boadu-opnieuw-gepasseerd-bij-az-in-bescherming-genomen/,_blank,Myron Boadu]? De spits van AZ lijkt binnenkort zijn handtekening te gaan zetten onder een contract bij... AS Monaco.

Ziyech denkt serieus aan transfer

Het begint er steeds meer op te lijken dat het avontuur van Hakim Ziyech bij Chelsea beperkt blijft tot één seizoen. De spelmaker van de Londenaren beleefde een matig debuutseizoen en geniet duidelijk niet de voorkeur van hoofdtrainer Thomas Tuchel. Hoewel hij de Champions League won en onder de Duitser nog tussen de bank en de basis pendelde, lijkt hij niet voor een vaste plek in de basiself te willen gaan. AC Milan heeft al maanden interesse in de linkspoot en kreeg van Ziyech te horen dat hij positief naar een overstap kijkt.

Dat meldde La Gazzetta dello Sport. In Milaan moet Ziyech de opvolger worden van Hakan Calhanoglu, die transfervrij de overstap maakte naar rivaal Inter. Overigens was er deze week voor ex-ploeggenoot Donny van de Beek positiever nieuws: de middenvelder maakte zijn rentree bij Manchester United en kreeg zelfs de aanvoerdersband. De Oranje-international lijkt in tegenstelling tot Ziyech wél voor zijn kans te willen gaan in de Premier League.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen