Gaat Geertruida weg bij Feyenoord? Onderhandelingen gestaakt

30 juli 2021 – Feyenoord heeft de onderhandelingen met Lutsharel Geertruida (21) over een nieuw contract gestaakt. Een uiterste poging van de Rotterdammers om de momenteel geblesseerde verdediger langer vast te leggen via een nieuwe verbintenis, is van tafel geveegd door het management. Daardoor is er een gevoelige situatie ontstaan voor de rest van dit seizoen.

Gaat Geertruida weg bij Feyenoord? Onderhandelingen gestaakt

Dat schrijft Voetbal International. Want in 2022 loopt het contract van de doorgebroken Geertruida af in De Kuip, waardoor hij vanaf komende winter al met anadere clubs mag spreken over een transfervrije overgang. Feyenoord wilde dat scenario voorkomen en hem net als eerder Tyrell Malacia een flink verbeterde aanbieding doen en hem op die manier langer vastleggen. Met de linksback lukte dat wel, maar met de rechtsbenige centrale verdediger duidelijk niet.

Rest wel de vraag of Arne Slot de achterhoedespeler nog kan gebruiken dit seizoen. Momenteel is hij geblesseerd, waardoor een zomerse transfer normaliter niet tot de opties zal behoren. Bovendien kan Feyenoord er ook voor kiezen om de jeugdinternational buiten de A-selectie te houden zodra hij weer fit is, omdat hij niet wil bijtekenen. De verwachting is sowieso pas dat hij in oktober weer aansluit bij de ploeg van Slot. "Meer bieden dan dat we nu hebben gedaan kunnen we niet", verzekert technisch directeur Frank Arnesen tegenover het Algemeen Dagblad. Volgens hem is er de afgelopen vier maanden gesproken, maar is het niet tot een akkoord gekomen.  

Lees ookFeyenoord wil verlengen met Bijlow, nog geen akkoord

Met Geertruida, Malacia én Bijlow wilde Feyenoord snel zaken doen om het geraamte van de ploeg van de komende jaren vast te leggen met trainer Slot. De gesprekken met Bijlow zijn ook geopend, maar volgens Feyenoord Transfermarkt is een akkoord tussen beide partijen nog heel ver weg. Op het eerste voorstel vanuit Feyenoord zou door het kamp Bijlow nog niet zijn gereageerd. Voordeel is wel dat de goalie pas in 2023 uit zijn contract loopt.

Feyenoord

gerelateerd