Mooi gebaar bij VVV-Venlo: selectie laat zich collectief vaccineren

30 juli 2021 – Een mooi gebaar in coronatijd van VVV-Venlo: de A-selectie van de Eerste Divisie-club gaat zich collectief laten vaccineren. Op die manier wil de gedegradeerde club een voorbeeld geven aan de achterban. Eerder al lieten vrijwel alle medewerkers binnen de organisatie een prik zetten tegen het virus. 

Mooi gebaar bij VVV-Venlo: selectie laat zich collectief vaccineren

Dat schrijft de club in een persbericht. 'In navolging van een groot deel van de organisatie heeft de selectie van VVV-Venlo aangegeven zich te willen laten vaccineren om mede daarmee een belangrijk signaal af te geven naar onder andere de jongeren in Noord-Limburg. De selectie is zich ervan bewust dat zij een voorbeeldfunctie hebben en deze groep zich positief aangesproken kan voelen, vandaar dat ze dit als team naar buiten hebben gebracht', stelt VVV-Venlo.

Juist omdat er in de categorie tussen 18 en 30 jaar veel besmettingen plaatsvinden momenteel en de spelers van VVV-Venlo veelal in die categorie zitten, willen zij het juiste voorbeeld laten zien. "We hopen dat de jongeren hun idolen hierin gaan volgen", aldus Marc Prudon, arts in de medische staf van VVV-Venlo. De club benadrukt overigens wel dat het de spelers niet wil dwingen om een vaccinatie te nemen en dat iedereen zelf een eigen afweging moet maken.

"Het staat iedereen vrij om een eigen afweging en keuze te maken om wel of niet gevaccineerd te willen worden, dat respecteer ik volledig. Dat ze als collectief tot dit besluit zijn gekomen, stemt mij positief", stelt algemeen directeur Marco Bogers. "Als collectief willen we ze straks ook op het veld zien presteren, dus dat belooft veel goeds."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd