Toornstra kraakt Feyenoord: "Zou niet normaal moeten zijn"

30 juli 2021, 10:46

Feyenoord kroop donderdagavond door het oog van de naald tegen FC Drita in de Conference League, maar plaatste zich door de 3-2 zege wel voor de volgende voorronde. Toch waren er bij middenvelder Jens Toornstra behoorlijk wat zorgen. Volgens hem had het niet zo moeilijk mogen gaan en hij onderbouwt die stelling met voor zijn doen behoorlijk kritische woorden.

"We zijn blij dat we door zijn, maar verder moeten we deze avond maar snel vergeten", was de eerlijke conclusie van Toornstra na de uiterst moeizame zege. "Ik had het zo moeizaam niet verwacht, nee. We weten allemaal dat je zo'n wedstrijd niet zo mag winnen. Je moet 'm winnen en het is goed dat we dat gedaan hebben, maar we hebben het onszelf onnodig heel lastig gemaakt. Dat besef is er wel", erkende Toornstra tegenover ESPN, gevraagd naar of er in de kleedkamer nog een klein feestje werd gevierd.

"Dit soort avonden zou niet normaal moeten zijn. Het is heel lastig, maar we waren niet goed genoeg, dat is duidelijk", analyseerde de middenvelder van de Rotterdammers, die bij het openingsdoelpunt nog een hoofdrol had. "We komen goed voor, maar dan mag er niet gebeuren wat er allemaal gebeurt. Helemaal niet tegen een tegenstander die op z'n manier speelt", zei hij over de verdedigende stellingen van de opponent, die bij de achterstand van Feyenoord nóg meer werden ingenomen.

Lees ookBijzondere cijfers voor zelfkritische Feyenoord-held Til

"Als je achter komt, moet je snel gelijk maken, anders ga je tegen de klok voetballen. Natuurlijk zijn we veel beter, hebben we overwicht en creëren we een aantal kansen, maar de bal moet er wel in."  Dat de Rotterdammers ook veel kansen weggaven, was pijnlijker dan de missers voorin. "Na de 2-2 waren we iets te gretig, waardoor zij nog één, twee goede mogelijkheden kregen. Dat mag ons niet gebeuren, maar goed dat we de 3-2 nog maken."

Verder was het volgens Toornstra vooral een avond 'om snel te vergeten'. "Vooral de manier waarop je kansen weggeeft, mag niet gebeuren. Kansen kun je zelf missen, dan is het zaak dat je ze blijft creëren. Daar hebben we de hele wedstrijd naar gezocht. Maar dat is lastig met zo'n verdedigende ploeg, dan moet 'ie een keer goed vallen." Dat gebeurde uiteindelijk in de negentigste minuut, toen Til van dichtbij scoorde. "Dan valt er wel wat van je af."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen