Rooney haalt uit naar Moyes

25 juli 2006, 09:19

En jawel, opnieuw heeft een autobiografie van een voetballer in Engeland voor de nodige opschudding gezorgd. Niemand minder dan Wayne Rooney vond het, ondanks zijn jonge leeftijd, nodig om een biografie op de markt te brengen en daarin eens flink uit te halen naar David Moyes, zijn voormalig manager bij Everton.

Rooney schildert Moyes in zijn boek af als een controlfreak, iemand die hem niet met rust liet. En dat terwijl het toch echt Moyes was die Rooney liet debuteren in het betaalde voetbal. "Hij wilde altijd zijn zin doordrukken, hij moest altijd precies weten wat iedereen deed. Ik als jonge voetballer had er geen moeite mee om af en toe weerwoord te geven, maar dat schoot bij hem in het verkeerde keelgat. Op een gegeven moment was de situatie dusdanig, dat ik per se weg wilde. Het maakte me niet uit waarheen, als ik maar weg ging bij die Moyes", schrijft Rooney in zijn boek, waarvan een deel gepubliceerd is in the Daily Mail.

Overigens onthult Rooney dat hij bijna een contract getekend had bij Newcastle United. "Op een gegeven moment had ik weer een woordenwisseling met Moyes en toen zei ik dat ik nooit meer onder hem in een team wilde spelen. Ik wilde weg. Newcastle toonde interesse, maar op het laatste moment kwam Manchester United er tussen. Als dat niet was gebeurd, was ik naar Newcastle gegaan."

Bij Manchester United heeft men slechte ervaringen met biografieën van spelers. Eerder brachten ook onder meer Jaap Stam en David Beckham boeken op de markt, waarbij Stam na de publicatie van dit boek zelfs volledig op een zijspoor gezet werd door manager Ferguson. De Schot was boos over passages uit het boek, waarin Stam verhalen uit de kleedkamer van Manchester United onthuld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen