Met deze elf willen de Leeuwinnen de VS verslaan in medaillejacht

30 juli 2021 – Bondscoach Sarina Wiegman heeft in de opstelling van de kwartfinale tegen de Verenigde Staten op de Olympische Spelen geen verrassingen in petto. Vivianne Miedema, zij staat voor haar honderdste interland vrijdagmiddag, is weer fit en start in de punt van de aanval: daarmee is het grootste punt van zorg weggenomen.

Met deze elf willen de Leeuwinnen de VS verslaan in medaillejacht

De aanvalster, die dit toernooi al acht (!) keer scoorde, kreeg tegen China uit voorzorg rust, al kwam ze ook toen wel in de ploeg als invalster en was ze trefzeker. Ditmaal start we weer aan de aftrap, zoals ook werd verwacht. Ook Stefanie van der Gragt (werd gespaard vanwege haar eerdere gele kaart) keert weer terug in het team, dat verder hetzelfde is als tegen Brazilië (3-3).

Dat betekent dat Merel van Dongen opnieuw genoegen moet nemen met een plek op de bank. De verdedigster begon het toernooi tegen Zambia nog als de eerste rechtsback, maar werd ingehaald door Lynn Wilms, die als rechtsback opgesteld staat. De wisselspelers zijn Lize Kop, Kika van Es, Van Dongen, Anouk Dekker, Victoria Pelova, Lineth Beerensteyn en Renate Jansen. Dat betekent dat Loes Geurts, Sisca Folkertsma, Inessa Kaagman en Joëlle Smits niet bij de selectie zitten. De laatste duels ontbrak Dekker en was Folkertsma wél van de partij. 

Lees ook: Wiegman zeker van zege op VS: "Ze zijn een beetje zoekende"

Als de regerend wereldkampioen verslagen wordt, dan is Oranje heel dicht bij een medaille. Dan speelt het namelijk in de halve finale en als die gewonnen wordt, wacht zilver of goud. Bij een nederlaag staat er nog een wedstrijd om de derde plaats, het brons, op het programma. Dit is de route van de Leeuwinnen naar een eventuele gouden medaille

Niet alleen voor Miedema wordt het een speciale wedstrijd, omdat het haar honderdste interland voor Nederland is (waarin ze overigens 81! doelpunten maakte). Dominique Janssen en Jackie Groenen, die in 2019 nog precies tegelijk hun vijftigste duel namens Oranje vol maakten, staan voor hun 75ste wedstrijd namens de Leeuwinnen.

Eredivisie

gerelateerd