Go Ahead Eagles strikt spits met FC Barcelona-verleden

30 juli 2021, 12:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Go Ahead Eagles heeft met Marc Cardona vermoedelijk de eerste spits voor het komende seizoen gehaald. De 26-jarige aanvaller, die ook op de vleugels uit de voeten kan, wordt voor één seizoen gehuurd van Osasuna en is een man met een bijzonder verleden: als jonge voetballer brak hij namelijk door bij FC Barcelona, dat hem eigenlijk had gescout voor het tweede team.

Deze transferzomer vertrokken aanvallers Sam Hendriks en Antoine Rabillard al uit Deventer, waar eerder Isac Lidberg werd vastgelegd en routinier Jacob Mulenga nog onder contract staat. Toch lijkt Cardona met zijn staat van dienst – hij scoorde bijvoorbeeld ook tegen Real Madrid – de beste papieren hebben om de nieuwe aanvalsleider te worden van de ploeg van Kees van Wonderen. Naast FC Barcelona kwam uit in Spanje uit voor Real Mallorca en CA Osasuna. 

"Marc is een beweeglijke, dynamische en snelle aanvaller die doelgericht is. Zijn primaire positie is spits, maar hij kan ook prima als linksbuiten of aanvallende middenvelder uit de voeten, waardoor de technische staf meer keuzemogelijkheden heeft", licht technisch directeur Paul Bosvelt de komst van de Spaanse voetballer toe. Uiteraard is hij erg content met de voormalig speler van FC Barcelona, die tot twee optredens kwam in Catalaanse dienst. 

In 2016 viel hij in de Champions League tegen Borussia Mönchengladbach (4-0 zege) een kwartier voor tijd in onder Luis Enrique en speelde samen met bijvoorbeeld Lionel Messi en Andrés Iniesta. In datzelfde seizoen kreeg hij in de Copa del Rey tegen Hécules Alicante (1-1) eveneens speeltijd van de huidige bondscoach van Spanje, maar slaagde er in beide invalbeurten niet in om een treffer te produceren. "Ik ben al van jongs af aan supporter van FC Barcelona en idolaat van Lionel Messi. Het is echt onwerkelijk wat hij op het veld laat zien. Nog steeds. Het is eigenlijk niet te beschrijven", is hij zelf nog altijd blij met zijn optredens van destijds.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen