'Mbappé-transfer naar Real Madrid lijkt steeds realistischer'

30 juli 2021 – Kylian Mbappé wordt in de Spaanse media weer aan een transfer naar Real Madrid gelinkt. De aanvaller van Paris Saint-Germain wil zijn contract niet verlengen in de Franse hoofdstad, waardoor hij over een jaar transfervrij de deur uitloopt in het Parc des Princes.

'Mbappé-transfer naar Real Madrid lijkt steeds realistischer'

Het is een publiek geheim dat de Spaanse grootmacht in de Fransman de ideale versterking ziet, maar de Madrilenen zijn hard geraakt door de coronacrisis. De club haalde afgelopen zomer niet één speler en ook nu lijkt voorzitter Florentino Pérez de hand op de knip te houden. Toch kan er voor Mbappé een uitzondering gemaakt worden, maar de kans bestaat ook dat Real Madrid een seizoen wacht en hem dan transfervrij oppikt. op 1 januari zou de club de speler al een voorcontract aan kunnen bieden.

In Parijs hopen ze nog steeds dat de Fransman blijft, maar die kans lijkt steeds kleiner te worden. PSG-coach Mauricio Pochettino liet zich in Le Parisien al uit over de situatie van het toptalent. "Heeft Mbappé mij verteld dat hij niet verlengt? Dat zijn privégesprekken. Maar Kylian heeft er niet met mij over gesproken. Het enige dat duidelijk is, is dat Mbappé nog een contract voor een jaar is. Hij is onze speler en we behandelen hem hetzelfde als een speler die nog een contract voor vijf jaar heeft. Op sportief niveau verandert het niks voor hem."

Het zou dus zomaar het laatste jaar van Mbappé in Parijs kunnen zijn. Marca stelt dat een transfer naar Real Madrid steeds serieuzer lijkt. Dat kan dus over een jaar zijn, maar ook nu is er eventueel wel wat mogelijk. Dat heeft alles te maken met uitgaande transfers in Madrid. Raphaël Varane maakte voor ongeveer vijftig miljoen euro de overstap naar Manchester Unitde en door het vertrek van Sergio Ramos naar PSG is er ook qua salarishuis behoorlijk wat ruimte. Daarnaast zouden de Madrilenen ook mee willen werken aan transfers van Dani Ceballos, Martin Ødegaard en Luka Jovic.

Ligue 1

gerelateerd