'Braithwaite denkt niet aan Barça-vertrek door torenhoog salaris'

30 juli 2021 – Martin Braithwaite wordt in verband gebracht met een vertrek bij FC Barcelona, maar de aanvaller heeft daar zelf helemaal geen trek in. Hij wil niets liever dan voor zijn kans gaan bij de Catalaanse grootmacht, ondanks de komst van concurrenten Memphis Depay en Sergio Agüero.

'Braithwaite denkt niet aan Barça-vertrek door torenhoog salaris'

Er gingen eerder op de dag de geruchten dat de Deense aanvaller zich op kon maken voor een avontuur in de Premier League. Barça zou akkoord zijn gegaan met een bod van vijftien miljoen euro van West Ham United, maar dat is volgens transferexpert Fabrizio Ramono helemaal niet waar. Er is volgens de journalist helemaal geen bod geweest van de Engelse club. 

Braithwaite arriveerde in februari 2020 in Camp Nou, toen de transferperiode al voorbij was. Dat had alles te maken met een bijzondere regel in Spanje: Luis Suárez en Ousmane Dembélé raakten langdurig geblesseerd, waardoor de topclub permissie kreeg om alsnog een speler te halen, terwijl de transferwinter al voorbij was. Het oog viel destijds op de Deen, die onder contract stond bij degradatiekandidaat Leganés. Hij tekende een contract tot 2024, maar wist nooit onomstreden te worden aan de Middellandse zee.

De kans is heel groot dat de Deen 'gewoon' zijn contract uitdient.  El Mundo Deportivo weet namelijk dat  Braithwaite helemaal geen zin heeft om te verkassen. Zijn familie zou gelukkig zijn en zelf verdient hij een absoluut topsalaris. De kans dat hij ergens anders meer gaat verdienen, lijkt klein. Alleen al door die gevulde portemonnee zou hij niet nadenken over een vertrek bij FC Barcelona. De kans op speeltijd lijkt komend seizoen klein voor de spits. Memphis Depay en Sergio Agüero kwamen transfervrij naar de Spaanse competitie.

LaLiga

gerelateerd