FC Utrecht en Elia per direct uit elkaar: "Dat waardeer ik"

30 juli 2021 – FC Utrecht heeft afscheid genomen van Eljero Elia. De aanvaller kwam vorig seizoen als grote aanwinst binnen, maar wist geen moment onomstreden te worden in de Domstad. Zijn avontuur blijft dus beperkt tot één jaar, want zijn contract is ontbonden.

FC Utrecht en Elia per direct uit elkaar: "Dat waardeer ik"

"Als ervaren speler wil je niets liever dan belangrijk zijn voor het team, zowel binnen als buiten de lijnen. Afgelopen seizoen was voor mij een jaargang met ups en downs, waarin ik er ondanks moeilijke omstandigheden alles aan heb gedaan mijn bijdrage aan de ploeg te leveren", reageert Elia op de clubwebsite. De aanvaller raakte geblesseerd en zijn dochter kwam op de ic terecht. "Dit seizoen is het perspectief voor mij veranderd. Daarover is de club eerlijk naar mij geweest en dat waardeer ik. Ik ga nu bekijken waar mijn toekomst ligt."

Ook technisch directeur Jordy Zuidam reageert op het nieuws. "Laat ik vooropstellen dat we bij FC Utrecht veel respect hebben voor de speler én de mens Eljero Elia. Hij heeft het afgelopen seizoen zowel op voetbalvlak als privé flinke tegenslagen en grote uitdagingen gekend en is met die situaties als een echte professional omgegaan. Helaas is de samenwerking niet geworden wat we er allebei vooraf van gehoopt hadden."

Trainer René Hake liet eerder deze voorbereiding de aanvaller al buiten de selectie. Zijn uitleg was 'dat hij op dit moment voor anderen koos'. "Dit seizoen zijn keuzes gemaakt die als gevolg hebben dat er minder perspectief is voor Eljero om bij FC Utrecht de rol in te vullen die wij en hij voor hem voor ogen hadden", aldus Zuidam over de aanvaller die buiten de boot viel. "Naar aanleiding daarvan zijn we het gesprek aangegaan en hebben we in goed overleg besloten het contract van Eljero bij FC Utrecht te ontbinden."

Eredivisie

gerelateerd