'Feyenoord wikt en weegt over Geertruida, Twente denkt aan Vlap'

30 juli 2021 – Lutsharel Geertruida en Feyenoord hebben geen akkoord weten te bereiken over een contractverlenging, meldden diverse media eerder deze week. Het zorgt voor een hoofdpijndossier bij de Rotterdammers, die volgens De Telegraaf twijfelen wat ze moeten doen met de momenteel geblesseerde verdediger.

'Feyenoord wikt en weegt over Geertruida, Twente denkt aan Vlap'

Het contract van de jeugdinternational loopt over tien maanden af, waardoor Feyenoord goed moet nadenken wat het doet met de verdediger. Ervan uitgaande dat er geen akkoord meer wordt bereikt, moet Feyenoord kiezen voor een transfervrij vertrek of een transfer. Laatstgenoemde optie lijkt het meest realistisch, omdat de topclub met veel financiële problemen kampt. Feyenoord versterkte zich eerder deze maand met Gernot Trauner, die als beoogde centrale verdediger geldt.

FC Twente heeft de pijlen gericht op Michel Vlap. De 24-jarige middenvelder van RSC Anderlecht is volgens Voetbal International in beeld als nieuwe middenvelder. "Het is een wat onduidelijk verhaal, omdat het zelfs nog de vraag is of hij wel weg mag', vertelt Streuer aan VI. 'Daarom kan ik er nu nog weinig over zeggen. Vlap is een van de spelers op onze lijst. Hij is een interessante speler, maar Anderlecht moet eerst bepalen of hij verhuurd mag worden", aldus technisch directeur Jan Streuer.

Twente hoopte eerder op de komst van Jurgen Ekkelenkamp, maar de middenvelder van Ajax lijkt voor een transfer naar het Duitse Hertha BSC te kiezen. Daardoor schakelen de Tukkers door naar de vorig jaar aan Arminia Bielefeld verhuurde Vlap. Als huurling was hij afgelopen seizoen nog trefzeker tegen het grote Bayern München. Mogelijk wordt hij dit seizoen ploeggenoot van Queensy Menig. Partizan Belgrado heeft een bod op de buitenspeler gedaan, maar dat is geweigerd.

Eredivisie

gerelateerd