'Onderhandelingen PSV met talentvolle spits verlopen zeer stroef'

31 juli 2021 – Hij mocht deze week nog mee naar Istanbul, maar het is de vraag of PSV op lange termijn veel plezier aan Fodé Fofana (18) gaat beleven. De Eindhovenaren willen graag verlengen met het talent. Eenvoudig is dat zeker niet, want de onderhandelingen tussen beide partijen lopen zeer stroef.

'Onderhandelingen PSV met talentvolle spits verlopen zeer stroef'

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De zaakwaarnemer van de geboren Groninger is volgens de krant niet happig op de voorstellen die PSV doet. Het huidige contract loopt ondertussen volgende zomer al af. "Hij gaat waarschijnlijk weg", zei de makelaar eerder al tegen het ED.

Het is niet zo dat Fofana geen perspectief heeft. Vorig seizoen maakte hij de overstap naar Jong PSV en deed het daar naar behoren. Tijdens de huidige voorbereiding gunde Roger Schmidt hem speeltijd en behoorde de aanvaller ook tot de selectie die deze week afreisde naar Turkije voor de return tegen Galatasaray.

Fofana speelt sinds 2015 in Eindhoven. Zijn talent werd op tienjarige leeftijd al erkend door FC Barcelona. Ruim vijf jaar geleden moest hij de Catalaanse jeugdopleiding verlaten, omdat Barça bij het vastleggen van jeugdspelers regels had overtreden. PSV zag vervolgens zijn kans schoon.

PSV

gerelateerd