Eredivisie: AZ speelt pas in september eerste thuiswedstrijd

31 juli 2021 – De KNVB heeft een eerste aanpassing gedaan in het competitieschema. Het duel tussen AZ en Fortuna Sittard op 22 augustus is verplaatst naar december. AZ deed een verzoek om het duel te verplaatsen, omdat de Alkmaarders in die periode spelen in de play-offs voor de Europa League. Het betekent dat AZ pas in september voor het eerst in het nieuwe Eredivisie-seizoen op eigen bodem speelt.

Eredivisie: AZ speelt pas in september eerste thuiswedstrijd

Nederlandses clubs in Europa hebben de mogelijkheid om competitiewedstrijden te verplaatsen als zij zich hierdoor beter kunnen voorbereiden op Europese confrontaties. Dit zijn afspraken die de clubs samen hebben gemaakt. AZ speelt eind augustus midweeks een tweeluik om zich te plaatsen voor de poulefase van de Europa League. De tegenstander is nog onbekend.

AZ – Fortuna Sittard gaat naar woensdag 1 december of donderdag 2 december. De exacte datum wordt uiterlijk begin september bekend. Dan is duidelijk welke Nederlandse clubs uitkomen in de Europese toernooien en wat voor effect dit heeft op het Eredivisie-schema. Oorspronkelijk stond het duel gepland in de tweede speelronde van de Eredivisie. De verplaatsing heeft als gevolg dat AZ op 11 september tegen PSV voor het eerst in eigen huis speelt. De eerste twee competitiewedstrijden gaat AZ op bezoek bij RKC Waalwijk en sc Heerenveen.

Eredivisie

gerelateerd