Bom barst: Ihattaren niet langer welkom bij A-selectie van PSV

31 juli 2021 – De bom is gebarsten: Mohamed Ihattaren is uit de selectie van PSV gezet. De speler is niet meer welkom bij de teamtraining en werkt vanaf maandag een individueel programma af. 'De aanleiding voor het gesprek was dat de speler de afgelopen tijd een aantal afspraken met de club niet is nagekomen', meldt PSV via de officiële kanalen.

Bom barst: Ihattaren niet langer welkom bij A-selectie van PSV

'De directie heeft hem daar donderdagmiddag op aangesproken, zoals in het verleden eerder is gebeurd', vervolgt de verklaring van PSV. 'Het clubbelang van PSV staat te allen tijden voorop. De focus ligt op het kwalificatietraject voor de groepsfase van de Champions League, de Johan Cruijff Schaal en de start van de Eredivisie.'

Ihattaren meldde zich deze week ziek en dook later op in Monaco. De negentienjarige middenvelder was in het prinsdom om zijn toekomst te bespreken met zaakwaarnemer Mino Raiola. Een week geleden werd duidelijk dat Ihattaren nog deze zomer mag vertrekken uit Eindhoven. Het talent kon zijn aflopende contract verlengen, maar hij weigerde aanbiedingen van PSV. Zijn huidige verbintenis loopt over elf maanden af. Om een redelijke transfersom te vangen, probeert PSV hem komende maand te verkopen.

Lees meer: Ihattaren ondanks ziekmelding in Frankrijk, PSV is op de hoogte

Waar Ihattaren onder Mark van Bommel een mooie toekomst tegemoet leek te gaan, daar raakte hij onder Roger Schmidt steeds meer uit de gratie. Schmidt sprak al vaker zijn ongenoegen uit over de prestaties van Ihattaren. De Duitser zette Ihattaren vorig seizoen ook al eens uit de selectie. Inmiddels is hij uitgegroeid tot persona non grata en lijkt een transfer de beste oplossing voor deze breuk.

PSV

gerelateerd