Deze ploegen kan Vitesse loten in de volgende Europese ronde

31 juli 2021 – Vitesse maakte een uitstekend seizoen door en bekroonde dat met een vierde plek in de Eredivisie. Die plek was goed voor de voorronde van de Conference League. Komende donderdag is het Ierse Dundalk de eerste horde op de weg naar het hoofdtoernooi. Zaterdagmiddag heeft er echter ook al een voorloting plaatsgevonden, waardoor Vitesse ook meer weet over de eventuele volgende tegenstander.

Deze ploegen kan Vitesse loten in de volgende Europese ronde

De meest in het oog springende mogelijke tegenstander is het Belgische Anderlecht. Het team van Nederlanders Michel Vlap en Wesley Hoedt speelt eerst zelf nog tegen Laci (Albanië), wat eveneens een mogelijke tegenstander is voor Vitesse. Daarnaast behoort ook LASK Linz tot de mogelijke tegenstanders. De Oostenrijkse ploeg maakte het de afgelopen jaren al meerdere Nederlandse ploegen moeilijk. Het won namelijk van zowel AZ als PSV.

Ook het Franse Stade Rennes zou een pittige uitdaging worden voor de mannen van Thomas Letsch. De ploeg werd vorig seizoen zesde, maar speelde wel Champions League, doordat het het seizoen daarvoor uitstekend had gepresteerd. De andere mogelijke tegenstanders van de Arnhemmers zijn FK Vojvodina (Servië), FC Sparktak Trnava (Slowakije) en Maccabi Tel-Aviv (Israël). De officiële loting vindt maandag om 14:00 uur plaats.

Lees ook: Bazoer back in Vitesse-basis: "Iedereen weet van transferwens"

Hoewel Dundalk op papier een relatief eenvoudige tegenstander lijkt, is het vertrouwen bij Vitesse momenteel niet zo goed gewaarborgd als vorig seizoen. De voorbereiding verloopt stroef met nederlagen tegen AEK Athene, NK Lokomotiva en Lommel en een gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. Wel werd van OFI Kreta gewonnen en ook het laatste oefenduel, tegen Bochum, werd winnend afgesloten.

Eredivisie

gerelateerd