'Advocaat wordt de nieuwe bondscoach van Irak'

31 juli 2021, 16:13

Dick Advocaat staat voor een heel opvallende move: de 73-jarige Hagenaar wordt de nieuwe bondscoach van Irak. Onderhandelingen hierover bevinden zich in een afrondende fase. Advocaat moet het land naar het WK in Qatar zien te leiden. Dat melden Voetbal International en Irakese media.

Advocaat kondigde afgelopen seizoen zijn pensioen als clubtrainer aan. De optie voor het bondscoachschap hield hij wel open. Van die mogelijkheid maakt de Kleine Generaal meteen gebruik. Hij volgt bij de nationale ploeg van Irak de vorige maand opgestapte Srecko Katanec op.

Volgens VI neemt Advocaat Cor Pot mee als assistent-bondscoach. Na Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, België en Rusland is Irak de zesde klus van Advocaat als bondscoach. De opdracht is zwaar: Advocaat moet het land naar het wereldkampioenschap van volgend jaar leiden. Irak deed in 1986 voor de enige keer mee aan een WK.

In de Aziatische WK-kwalificatie zit Irak in een groep met Iran, Libanon, Zuid-Korea, Syrië en de Verenigde Arabische Emiraten, waar Bert van Marwijk aan het roer staat. De eerste wedstrijden in deze groep worden in september gespeeld. De nummers één en twee plaatsen zich voor het eindtoernooi, de nummer drie speelt play-offs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen