Van Bommel rustig ondanks dramatisch begin: "Zijn heel tevreden"

31 juli 2021 – Mark van Bommel is op sportief vlak niet bepaald goed begonnen aan zijn avontuur bij VfL Wolfsburg. De eerste vier oefenwedstrijden gingen allemaal verloren. Toch geeft de Nederlandse coach aan dat hij zich geen enkele zorgen maakt. Er zijn volgens hem namelijk meerdere factoren die ervoor zorgden dat de goede resultaten nog uitblijven.

Van Bommel rustig ondanks dramatisch begin: "Zijn heel tevreden"

Aan Voetbal International vertelt hij dat iedereen binnen Wolfsburg vrij rustig is. "We zijn op de goede weg, we moeten niet ongeduldig worden én bovendien niet vergeten dat we het team pas een week echt compleet hebben. Gezien die omstandigheden zijn we heel tevreden."

"Het plezier in de trainingen is er iedere dag, er zitten goede gasten in het team. Ze willen leren, ontwikkelen en trainen." Zo vindt Van Bommel ook dat de tegenstanders uit de voorbereiding een hoog niveau haalden. "We wilden ons testen tegen ploegen van Champions League-niveau. Tegen Lyon en Monaco hebben we het al goed gedaan. Natuurlijk hadden we makkelijkere tegenstander kunnen kiezen, maar komend seizoen worden we ook volop getest. Voor nu is het resultaat van ondergeschikt belang."

Lees ook: Van Bommel vecht in Duitsland tegen 'agressief' imago

Tegen de twee Franse ploegen werd dus verloren, maar dat zijn wel ploegen van naam. De twee wedstrijden daarvoor ging Wolfsburg onderuit tegen Hansa Rostock (0-3) en Holstein Kiel (0-1). Zaterdag oefent Wolfsburg tegen Atlético Madrid en de eerste competitiewedstrijd is een week later tegen Bochum.

Eredivisie

gerelateerd