AZ neemt wraak op oude bekende, maar vreest voor vertrek Bizot

31 juli 2021 – AZ heeft de goede vorm van de afgelopen weken door kunnen trekken tegen een oude bekende. In een onderling duel met Real Sociedad won het met 1-0, waardoor het revanche heeft kunnen nemen voor de eerdere ontmoetingen met de Spaanse club in de Europa League. Zakaria Aboukhlal maakte na ruim een halfuur het enige doelpunt van de wedstrijd.

AZ neemt wraak op oude bekende, maar vreest voor vertrek Bizot

In de Europa League zat AZ bij Sociedad in de poule. De Alkmaarders lootten zeer zwaar met ook nog Napoli en Rijeka in de groep. De eerste wedstrijd verloor AZ dan ook van de Basken, maar de thuiswedstrijd hield AZ de tegenstander knap op een gelijkspel. Daardoor leek AZ verder te gaan in Europa, maar in de laatste wedstrijd gaf het het zelf uit handen tegen Rijeka.

Bij AZ ontbraken wel twee belangrijk spelers in de wedstrijdselectie. Myron Boadu was niet van de partij en later bleek dat dat was om een transfer naar AS Monaco af te ronden. Daarnaast stond ook Marco Bizot niet op het veld. Ook hij is naar verluidt bezig met een transfer. Brian Wijnker van het NHDagblad weet dat het om een transfer naar Stade Brest gaat.

Lees ook: Domino-effect in keeperscarroussel: transferuitzicht voor Bizot

Bizot werd opgeleid door Ajax, maar zijn eerste avontuur in het buitenland mislukte. Hij begon als eerste doelman bij Genk, maar later raakte hij zijn basisplek kwijt na diverse ongelukkige momenten op rij. AZ pikte de doelman op en in Alkmaar groeide hij uit tot een betrouwbare doelman én wist hij Oranje-international te worden.

Eredivisie

gerelateerd