Ten Hag kraakt Ajax na oefenpot: "Vond eigenlijk niets echt goed"

31 juli 2021 – Ajax speelde zaterdagmiddag met 1-1 gelijk tegen RB Leipzig. Daarmee sloten de Amsterdammers hun 'Duitse' voorbereiding af met twee remises. Eerder speelde het al met 2-2 gelijk tegen de landskampioen Bayern München en nu won het ook niet van de runner-up. Op zich geen schande, maar vooral de manier waarop Ajax tegen Leipzig voor de dag kwam, zinde trainer Erik ten Hag niet.

Ten Hag kraakt Ajax na oefenpot: "Vond eigenlijk niets echt goed"

Door Voetbal International werd hem gevraagd waarover hij tevreden was en daar gaf hij een getergd antwoord op. "Poeh, echt goed? Niets eigenlijk. Alleen het feit dat je hier wel een resultaat haalt is goed, maar we zaten geen moment lekker in de wedstrijd." Dat is een harde conclusie voor een ploeg die het over een week al moet opnemen tegen PSV voor de Johan Cruijff Schaal.

Wel had Ten Hag een reden waarom het stroef verliep bij zijn ploeg. "Dat heb ik gisteren ook al uitgelegd: wij zijn niet fris. We hebben deze wedstrijden juist nodig om die frisheid wel te krijgen en wat meer rust aan de bal te krijgen. Zij staan erom bekend en ze kunnen dit goed. Ze verrasten ons echter niet met de speelstijl, dat was bekend."

Lees ook: Ten Hag over Berghuis: "Hij heeft de typische Ajax-allure"

Ondanks dat het gevoel van tevredenheid dus niet overheerst, is er volgens de trainer nog geen man overboord. "Je speelt niet tegen weggooiers, dit is Champions League-niveau en de top van Duitsland." Ajax sluit woensdag de voorbereiding af met een wedstrijd tegen Leeds United, daarna staat het duel met PSV op het programma, waarna het de competitie begint tegen NEC.

Ajax

gerelateerd