Advocaat spreekt zichzelf tegen: "Bondscoach was altijd optie"

31 juli 2021 – Dick Advocaat heeft voor het eerst gereageerd op het feit dat hij bondscoach van Irak wordt. De oefenmeester gaf aan aanvankelijk gestopt te zijn en zelfs niet meer als bondscoach te willen werken, maar dat ontkent hij nu stellig. Tegenover het Algemeen Dagblad laat Advocaat namelijk weten die optie altijd opengehouden te hebben.

Advocaat spreekt zichzelf tegen: "Bondscoach was altijd optie"

"Ik heb gezegd dat ik zou stoppen als clubcoach, maar de optie voor een baan als bondscoach heb ik altijd opengehouden. Ik ga deze uitdaging graag aan." Eerder vandaag stuurde Ziggo Sport een tweet de wereld in met een videofragment, waar te zien is dat Advocaat duidelijk aangeeft ook niet meer open te staan voor een functie als bondscoach.

Dat Advocaat echter toch weer de coachmap oppakt, laat wel zien dat hij nog altijd ontzettend gedreven is. Zijn keuze voor bondscoach van Irak was er dan ook één met zijn voetbalhart genomen. "Een mooi avontuur en ik doe het niet voor het geld. De insteek is om met Irak kwalificatie voor het WK in Qatar af te dwingen." Advocaat neemt tevens twee oude bekenden mee als assistent.

Lees ook: Officieel: 'gestopte' Advocaat moet Irak naar WK loodsen

"Ik ga de uitdaging aan met Cor (Pot, red) en Zeljko (Petrovic, red), met wie ik altijd fijn samengewerkt heb. We gaan er alles aan doen om het WK te halen." Dit is overigens niet de eerste keer dat Advocaat de functie als bondscoach bekleedt. Eerder deed hij dat namelijk al voor Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, België, Servië en Rusland.

Eredivisie

gerelateerd