Berghuis ziet pressingsverschil met Feyenoord: "Ligt aan trainer"

31 juli 2021 – Steven Berghuis maakte zaterdagmiddag in de oefenwedstrijd tegen RB Leipzig (1-1) zijn officieuze basisdebuut. Sinds zijn overstap van aartsrivaal Feyenoord heeft Berghuis even moeten wennen bij de Amsterdammers. Zo zijn er de nodige verschillen tussen beide clubs. Vooral in de manier van druk geven aan de tegenstander, zo vindt de buitenspeler.

Berghuis ziet pressingsverschil met Feyenoord: "Ligt aan trainer"

In gesprek met Voetbal International geeft Berghuis aan zich steeds beter aan te kunnen passen. "Overal waar je nieuw bent, moet je even je weg vinden. Ik heb dat zelf ook vaak ervaren bij een nieuwe club. Je moet je weg vinden in de groep en elkaars kwaliteiten leren kennen, dat heeft tijd nodig." Gelukkig voor Berghuis speelt hij niet met allemaal onbekende jongens. "Ik ken al een aantal jongens van Oranje, dat maakt het wel makkelijker."

Ten opzichte van het afgelopen seizoen bij Feyenoord, ondervindt Berghuis logischerwijs wat verschillen. "Er worden natuurlijk wat andere dingen gevraagd op mijn positie. Dat probeer ik zo snel mogelijk op te pikken. Hier is het wat meer pressen, dat is puur afhankelijk van de trainer denk ik." Onder trainer Dick Advocaat liet de buitenspeler eerder al eens doorschemeren te vinden te verdedigend te staan met Feyenoord.

Lees ookAjax houdt Duitse grootmacht in bedwang in beladen duel

Door de intensievere manier van spelen moet Berghuis met name fysiek nog een stap zetten. "Vooral qua wedstrijdritme. Mijn laatste negentig minuten waren namens Feyenoord in de play-offs tegen FC Utrecht in mei. Dat is twee maanden geleden, dan kan je het wel invullen. Op het EK heb ik natuurlijk geen hele wedstrijden gespeeld."

Feyenoord

gerelateerd