Utrecht in bloedvorm maar baalt flink: Van de Streek scheurt spier

31 juli 2021 – De voorbereiding van FC Utrecht verliep tot nog toe bijzonder imposant. De ploeg van René Hake reeg de overwinningen aaneen en diverse ploegen werden volledig van de mat geveegd. Voor het eerst dit seizoen heeft de ploeg uit Utrecht ook slecht nieuw te verwerken gekregen. De laatste oefenwedstrijd werd namelijk verloren en het moet Sander van de Streek waarschijnlijk een flinke tijd missen.

Utrecht in bloedvorm maar baalt flink: Van de Streek scheurt spier

FC Utrecht speelde maar liefst zeven oefenwedstrijden en daarvan werden er vijf gewonnen en twee gelijkgespeeld. Daar zaten razend knappe uitslagen tussen als de 7-2 tegen KV Mechelen, de 2-4 tegen Club Brugge en de 6-2 tegen het Griekse Volos. Daar kwam nog eens bovenop dat het woensdag Bayer Leverkusen vernederede met 1-5. Zaterdag stonden er twee oefenduels op het programma en in beide wedstrijden verloor Rene Hake (iets).

Het eerste duel tegen FC Bochum werd weliswaar gewonnen met 0-2 door twee goals van Bart Ramselaar, maar Sander van de Streek viel uit met een spierblessure. Later maakte verslaggever van RTV Utrecht Rene van den Berg bekend dat het om een spierscheuring in de kuit gaat. Hierdoor moet Van de Streek waarschijnlijk de competitiestart aan zich voorbij laten gaan.

Lees ook: FC Utrecht en Elia per direct uit elkaar: "Dat waardeer ik"

Later op de dag was het de beurt aan de reservespelers van Utrecht. Zij namen het op tegen het gepromoveerde Venezia maar door de 3-2 nederlaag raakt Utrecht de ongeslagen status uit de voorbereiding kwijt. De twee rake strafschoppen van specialist Simon Gustafson waren niet genoeg om met de zege naar huis te gaan, al is dat een stuk minder erg dan het verlies van Van de Streek.

Eredivisie

gerelateerd