Derksen breekt keuze Advocaat voor Irak af: "Allemaal bloedgeld"

31 juli 2021 – De keuze van Dick Advocaat om terug te keren in de voetballerij als bondscoach wordt hem niet door iedereen in dank afgenomen. In het sportpraatprogramma De Oranjezomer wordt de keuze van Advocaat voor Irak met de grond gelijk gemaakt. Rene van der Gijp begrijpt niet dat zijn goede vriend zich daar nog aan gaat wagen, terwijl Johan Derksen de keuze voor het land Irak een schande vindt.

Derksen breekt keuze Advocaat voor Irak af: "Allemaal bloedgeld"

Derksen denkt vooral dat Advocaat van tevoren niet goed heeft nagedacht voordat hij dit avontuur begon. "Het is naïviteit. Ik denk dat Dick niet eens weet wat er in Irak speelt. Dat is tegenwoordig heel eenvoudig: je googelt Amnesty International en dan heb je alle schendingen van de mensenrechten op een rijtje. Ieder normaal mens bedenkt zich dan."

Vooral de oorlogssituatie in Irak levert de inwoners veel ellende op. Het is volgens Derksen dan ook geen land om trots op te zijn. "Het kan niet zo zijn dat hij voor het geld gaat, want hij bulkt van het geld. Wat je daar ophaalt, is allemaal bloedgeld. Ik mag Dick ontzettend graag, maar hij valt nu echt van zijn sokkel. Alles wat hij heeft opgebouwd, breekt hij met deze daad af. Een fatsoenlijk mens gaat nu niet geld verdienen in Irak."

Lees ookAdvocaat spreekt zichzelf tegen: "Bondscoach was altijd optie"

"In Irak, waar de helft van de bevolking niet eens fatsoenlijk te eten heeft en de meest vreselijke dingen op mensenrechtengebied gebeuren, daar moet je wegblijven", aldus Derksen. Van der Gijp heeft ook weinig positieve woorden over voor de beslissing van Advocaat. "Ik kan er met mijn gezonde verstand niet bij. Wat moet je nou in zo'n land? Je vertegenwoordigt zo'n land. Daar wil je niet dood gevonden worden."

Eredivisie

gerelateerd