Memphis blinkt uit: "Reden tot enthousiasme voor nieuw seizoen"

1 augustus 2021 – Memphis Depay is uitstekend begonnen aan zijn voorbereiding bij zijn nieuwe club FC Barcelona. Ook in het oefenduel tegen VfB Stuttgart (0-3) was hij onder meer met een treffer van waarde voor de ploeg van Ronald Koeman. Dat is ook de Spaanse pers opgevallen. 

Memphis blinkt uit: "Reden tot enthousiasme voor nieuw seizoen"

Zo sprak Mundo Deportivo na de wedstrijd van 'de Memphis-show'. Vooral met zijn doelpunt ('een meesterwerk') maakte hij indruk. Memphis kon een perfecte lange bal van Frenkie de Jong beheerst controleren en uiteindelijk binnenschieten. 'Het Oranje-paar van Barça begint op stoom te komen.' Dat gold ook voor de wisselwerking met de andere uitblinker voorin, Antoine Griezmann (goed voor twee assists). 'De chemie tussen die twee is een van de positieve punten uit deze voorbereiding.'

Ook Marca zag Memphis in het derde oefenduel van het seizoen uitblinken. 'Barcelona heeft genoeg redenen om enthousiast te zijn over het nieuwe seizoen', schreef de krant, waarna het al snel ging over hoe Memphis Depay 'zijn talent toonde'. 'Ambitie, talent, controle, snelheid, doelgerichtheid...' Marca zag eveneens hoe Memphis en Griezmann samen voor veel gevaar konden zorgen.

Volgens AS was de bevestiging dat Barcelona met Memphis een topspeler heeft toegevoegd aan de selectie, het beste aan de wedstrijd. 'De Nederlander scoorde een knappe goal, stond aan de basis van nog een doelpunt en werd goed gevonden door de jonge Demir, Gavi en Riqui Puig. 

LaLiga

gerelateerd