Ihattaren krijgt harde waarheid te horen: "Wat wil je dan?"

1 augustus 2021, 09:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mohamed Ihattaren heeft zich onmogelijk gemaakt bij PSV. Die conclusie kan inmiddels getrokken worden, nadat de negentienjarige middenvelder zaterdag te horen kreeg niet langer welkom te zijn bij de A-selectie. In De Oranjezomer ging Johan Derksen samen met clubwatcher Rik Elfrink in op de situatie van het probleemkind van PSV.

"Het lijkt erop dat hij een transfer aan het forceren is", merkte Elfrink op na het reisje van Ihattaren naar zaakwaarnemer Mino Raiola. "Dat moet dan voor zo min mogelijk geld gebeuren. PSV wil er juist nog een bedrag uit halen, maar dat is moeilijk op deze manier." Derksen vreest het ergste scenario voor de club. "Vorig jaar vertegenwoordigde hij de grootste waarde van de hele selectie. Het slechtste zou zijn als hij dit jaar uitzit en gratis de deur uitloopt. Dan verdampt zijn hele waarde." Elfrink beaamde dat. "Deze jongen is twintig miljoen waard geweest. Nu zouden ze al heel blij zijn als ze vijf of zes miljoen voor hem krijgen."

Derksen maakte de vergelijking met Memphis Depay, die volgens hem als jonge PSV-speler ook 'moeilijk opvoedbaar was'. "Dat hebben ze volgehouden en daar hebben ze nog een behoorlijk bedrag (34 miljoen, red.) voor gekregen. Ik vind dat ze het te vroeg opgeven met Ihattaren. Memphis heeft ook een heel lange weg met allerlei hobbels gehad in Eindhoven." Elfrink ziet echter een verschil tussen beide situaties: "Memphis heeft altijd kei- en keihard gewerkt bij PSV. Hij deed ook rare dingen, maar was heel gefocust en knokte zich helemaal leeg, elke training weer. Bij Ihattaren komen toch wat andere dingen voor."

Derksen merkte op dat er 'duidelijk geen chemie is' tussen Ihattaren en trainer Roger Schmidt, al is dat volgens Elfrink ook deels aan hem zelf te wijten. "Roger Schmidt is best een sociale man, maar je moet hem niet belazeren. Dan ben je aan de beurt. Die man zit zo in elkaar en deze jongen lapt alles aan zijn laars. Dan wordt het op een gegeven moment wel lastig", stelde de journalist. "Hij baalt gewoon ongelofelijk dat hij niet speelt, maar hij moet zich wel realiseren wie hij voor zich heeft. Mario Götze, Noni Madueke die goed presteert, international Cody Gakpo. Wat wil je dan? Dan zal hij moeten knokken om beter te zijn dan zij."

Ook de statistieken van Ihattaren zijn vaak reden tot kritiek. "Het beeld van analisten is dat die jongen PSV wel even op sleeptouw neemt, maar hij heeft anderhalf jaar bijna niks gepresteerd", stelde Elfrink. "Er zit een goed hart in, daar is iedereen van overtuigd. Maar die jongen heeft het ongelofelijk moeilijk met zichzelf."

Of de verbanning van Ihattaren uit de A-selectie van tijdelijk aard is, wist hij niet. "Er is niet echt een tijd gecommuniceerd. Ik denk dat ze tot 1 september - het sluiten van de transfermarkt - kijken of ze hem kunnen verkopen. Als dat niet lukt, ontstaat een nieuwe situatie. Dan zullen ze kijken: heeft hij z'n leven gebeterd en wil hij alsnog voor zijn kans gaan? Dan zal hij wel moeten."

Lees ook: Bom barst: Ihattaren niet langer welkom bij A-selectie van PSV

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen