Van Bommel wil niet te zwaar tillen aan vijfde oefenverlies

1 augustus 2021 – Met een 1-2 nederlaag tegen Atlético Madrid kwam zaterdagavond een einde aan een pijnlijke voorbereiding van VfL Wolfsburg. De nieuwe club van trainer Mark van Bommel won het eerste oefenduel van Erzgebirge Aue (2-1), maar ging daarna liefst vijf keer op rij onderuit. Toch wil de trainer daar niet te zwaar aan tillen.

Van Bommel wil niet te zwaar tillen aan vijfde oefenverlies

"Als je alleen op het resultaat focust, kun je concluderen dat het niet goed was", stelde Van Bommel na de nederlaag op de clubwebsite. "Maar we hadden de kans om 2-0 of later in de wedstrijd 2-1 te maken en zo de overwinning binnen te slepen. We kregen een tweede doelpunt tegen uit een standaardsituatie en verloren. Zulke details zijn beslissend in het voetbal."

Uiteraard was de nederlaag van zaterdag geen schande: nadat het eerder onderuit ging tegen onder meer Hansa Rostock en Holstein Kiel (allebei 2. Bundesliga), werd dit keer verloren van de Spaanse landskampioen. "Ook al kun je verliezen van een tegenstander van het kaliber van Atlético Madrid, willen wij natuurlijk altijd winnen. Maar ik heb liever dat we vandaag verloren, dan volgende week." Dan begint het seizoen voor Wolfsburg echt, met de bekerwedstrijd tegen Preußen Münster.

Met een fraai stiftje wist Wout Weghorst de score tegen Atlético nog wel te openen. Wolfsburg ging met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in en pas na rust ging het mis voor de ploeg van Van Bommel. Het waren jongelingen Borja Garces en Ricard Sanchez die de eindstand op 1-2 bepaalden.

Lees ook: Van Bommel rustig ondanks dramatisch begin: "Zijn heel tevreden"

Bundesliga

gerelateerd