'Bizot volgt oud-teamgenoten naar Ligue 1, tekent maandag'

1 augustus 2021 – Marco Bizot is niet lang meer speler van AZ. De dertigjarige doelman vliegt vandaag (zondag) naar Frankrijk, waar hij bij zijn waarschijnlijke nieuwe club Stade Brest de medische keuring zal ondergaan. Bizot tekent bij de Ligue 1-club een contract voor drie jaar en zal zijn transfer maandag volledig afronden.

'Bizot volgt oud-teamgenoten naar Ligue 1, tekent maandag'

Dat laatste wist het Franse L'Équipe zondag te melden, nadat het Algemeen Dagblad de avond ervoor al berichtte over de transfer. Bizot ontbrak toen al bij het oefenduel van de Alkmaarders tegen Real Sociedad (1-0). Volgens de Franse sportkrant ontvangt AZ een transfersom van rond de één miljoen euro voor de doelman.

Dat Bizot wilde vertrekken uit Alkmaar, was al geen geheim meer. Eerder leek Olympiakos Piraeus zijn nieuwe club te worden, maar de Grieken besloten toch met een andere keeper in zee te gaan. Bij Stade Brest - de nummer zeventien van het afgelopen Ligue 1-seizoen - zal Bizot maandag zijn contract ondertekenen.

Tegen Sociedad was reservedoelman Hobie Verhulst de vervanger van Bizot, maar de verwachting is dat de club nog wel de transfermarkt op zal gaan. Onder meer Sparta-goalie Maduka Okoye werd al veelvuldig gelinkt aan de keepersvacature in Alkmaar. 

Eredivisie

gerelateerd