Kluivert maakt indruk bij debuut; Stengs geblesseerd

1 augustus 2021, 11:30

Justin Kluivert heeft tijdens zijn eerste wedstrijd in het shirt van OGC Nice een goede indruk achtergelaten. De buitenspeler debuteerde zaterdagavond - net als Pablo Rosario - namens zijn nieuwe werkgever in het oefenduel tegen AC Milan. Daarin speelde de Franse ploeg knap met 1-1 gelijk.

Kluivert deed slechts een helft mee, maar werd door het Franse L'Equipe toch als dé man van de wedstrijd aan de kant van Nice gezien. 'In korte tijd heeft hij laten zien wat hij Nice kan brengen: veel beweging, nauwkeurigheid en creativiteit. Zelfs zonder wedstrijdritme is hij in staat om met elke bal iets goeds te doen. Hij bereidde goede kansen voor voor Amine Gouiri en Lucas Da Cunha.'

Naast Kluivert deed ook Pablo Rosario voor het eerst mee met Nice. De voormalig PSV'er stond liefst tachtig minuten op het veld. Zo was hij erbij toen Gouiri vanaf de penaltystip Nice op 1-0 schoot en toen AC Milan-aanwinst Olivier Giroud de score zeven minuten later weer gelijk trok. De wedstrijd eindigde daarmee in een 1-1 gelijkspel.

Stengs

Calvin Stengs was als enige van de drie Nederlandse aanwinsten van Nice niet van de partij. Zijn afwezigheid was opvallend, maar werd na afloop door trainer Christophe Galtier verklaard: de rechtsbuiten kampt met een spierblessure. Hoe lang hij uit de roulatie zal zijn is niet bekend en dus is het nog maar de vraag of hij er volgende week bij zal zijn wanneer Nice het seizoen aftrapt met de thuiswedstrijd tegen Stade de Reims.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen