Koeman blij met Memphis; Messi nog niet op training

1 augustus 2021 – De bijdrage van Memphis Depay bij FC Barcelona tot dusver stemt trainer Ronald Koeman tevreden. Zaterdag was hij met goed spel en een treffer opnieuw belangrijk voor de ploeg, die met 3-0 won van VfB Stuttgart. Koeman genoot in het bijzonder van Memphis' samenspel met Antoine Griezmann.

Koeman blij met Memphis; Messi nog niet op training

"Hij heeft vandaag laten zien dat hij kan scoren", zei Koeman na afloop van het optreden van Memphis, geciteerd door Marca. "Met zijn spel, snelheid en kracht draagt hij veel bij aan het team. Ook de wisselwerking met Antoine Griezmann was erg goed. We hebben spelers die op verschillende posities voorin kunnen spelen, we hebben Sergio Agüero nog en hopelijk binnenkort ook Lionel Messi weer. Met de kwaliteit voorin zit het dus goed."

Lees ook: Memphis imponeert weer bij ruime zege Koeman

Ook over de prestatie in het algemeen was Koeman tevreden. "We hebben het goed gedaan tegen een ploeg die verder in de voorbereiding zit dan wij. We speelden goed en hadden veel balbezit. We maakten twee goede doelpunten in de eerste helft en hadden het spel onder controle in de tweede. Toen kregen we de kansen om er nog meer te maken. Dit was het niveau dat we willen laten zien."

Messi
Zondag kwam ook het nieuws naar buiten dat Lionel Messi voorlopig nog niet met de groep mee zal trainen. De Argentijn zou eigen maandag voor het eerst op het trainingsveld verschijnen - net als aanwinsten Sergio Agüero en Emerson Royal - maar zolang hij nog geen contract heeft, zal hij zijn rentree uit moeten stellen. Dat schreef Mundo Deportivo. De verwachting is overigens nog altijd dat Messi zich binnenkort weer gewoon officieel speler van Barcelona mag noemen. 

Moriba
Voor de achttienjarige Ilaix Moriba lijkt er géén toekomst meer te zijn bij FC Barcelona. Volgens Marca is de club klaar met het voeren van gesprekken met het management van de middenvelder zonder dat er daarbij vertrouwen is dat zijn contract verlengd zal worden. De Catalanen vinden dat ze er alles aan gedaan hebben om hem langer vast te leggen, maar zijn niet bereid meer te bieden dan er nu op tafel ligt. Als Moriba - die eerder al werd teruggezet naar het tweede elftal - daar niet op in gaat, kan hij op zoek naar een andere club. Zijn huidige verbintenis bij Barça loopt medio 2022 af. 

LaLiga

gerelateerd