Bosz ontevreden na voorbereiding: "Tien goals is echt te veel"

1 augustus 2021 – Peter Bosz sloot zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen met Olympique Lyonnais zaterdagavond af met een 5-3 nederlaag tegen FC Porto. Hij zag zijn ploeg net als in eerdere wedstrijden aanvallend voetbal op de mat leggen, maar tegelijkertijd achterin kwetsbaarheden vertonen. Bosz was na de laatste oefenwedstrijd dan ook niet tevreden.

Bosz ontevreden na voorbereiding: "Tien goals is echt te veel"

"Ik kan niet blij zijn met de doelpunten die we hebben gemaakt. Op deze manier mag je niet verliezen", zei Bosz na afloop van het duel, geciteerd door L'Équipe. "Toch hebben we ook veel goede dingen laten zien. We stonden compacter dan vorige week, we creëerden kansen. Die verbeteringen waren goed om te zien."

Tot vreugde leidden die verbeteringen echter nog niet. "Tien goals in drie wedstrijden is echt te veel", zei Bosz, die ook de nederlaag tegen Sporting Portugal (3-2) en het gelijkspel tegen Villarreal (2-2) in zijn oordeel meenam. "Dat heb ik de spelers ook verteld. Het mag niet gebeuren dat we zoveel doelpunten tegen krijgen."

"Aan de andere kant ben ik blij dat het vandaag gebeurt", relativeerde de trainer. "Dan kan ik nu tegen de speleers zeggen: als we zo spelen, komen we niet waar we willen. In de competitie mag dit niet gebeuren." Die competitie gaat voor Bosz komende zaterdag van start. Dan speelt Lyon de thuiswedstrijd tegen Stade Brest.

Lees ook: Bosz is back: aanvallend Lyon verliest met F-jes uitslag

Ligue 1

gerelateerd