Feyenoord-debuut Trauner; Slot schuift in voorhoede

1 augustus 2021 – Feyenoord-aanwinst Gernot Trauner maakt zich op voor zijn debuut in De Kuip. De Conference League-ontmoeting met FC Drita (3-2 winst) kwam nog te vroeg voor de Oostenrijker, maar in de oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag begint hij in de basis. Hij vormt samen met Marcos Senesi het hart van de verdediging.

Feyenoord-debuut Trauner; Slot schuift in voorhoede

Dat betekent dat Leroy Fer doorschuift naar het middenveld, waar hij zal spelen met Jens Toornstra en Guus Til voor zich. Ook Orkun Kökcü wisselt van positie; hij zal hangend vanaf de linkerkant spelen. Luis Sinisterra is daarom de spits, op rechts speelt 'gewoon' Alireza Jahanbakhsh. 

Daarmee zitten onder meer Bryan Linssen, Naoufal Bannis en Robert Bozeník op de bank. Doelman Justin Bijlow is er helemaal niet bij. Volgens RTV Rijnmond krijgt hij rust in aanloop naar het duel in de volgende ronde van de Conference League, aanstaande donderdag tegen FC Luzern. Zodoende is de deze zomer aangetrokken Ofir Marciano de keeper. Marcus Pedersen en Tyrell Malacia maken de basisopstelling compleet.

De bank van Feyenoord is echter flink bezet en er mogen dan ook veel wissels verwacht worden. Feyenoord en ADO spelen vanmiddag namelijk in vier blokken van elk dertig minuten. De aftrap in De Kuip vindt plaats om 14.30 uur. 

Feyenoord

gerelateerd