Ajax ook tijdens seizoensstart nog zonder Kudus

1 augustus 2021 – Ajax rekent tijdens de start van het nieuwe seizoen nog niet op Mohammed Kudus. De geblesseerde middenvelder zal in ieder geval de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV, en waarschijnlijk ook de Eredivisie-opener tegen NEC missen. Door zijn enkelblessure miste de Ghanees ook al het trainingskamp van de Amsterdammers.

Ajax ook tijdens seizoensstart nog zonder Kudus

Op het trainingskamp was Kudus er overigens wel bij, maar trainde hij nog apart. "Het is heel vervelend", werd trainer Erik ten Hag geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Ik verwacht dat deze week de walker eraf gaat. Dan gaan we verder kijken."

Een voorspelling voor de terugkeer van Kudus kon hij nog niet doen, al bevestigde hij wel dat PSV en hoogstwaarschijnlijk ook NEC te vroeg komen. "Ik kan geen indicatie geven. Het verleden heeft geleerd dat ik voorzichtig moet zijn. NEC wordt een lastig verhaal, ja."

Ten Hag doelde op de blessure die Kudus vorig seizoen had. Toen hield in eerste instantie een knieblessure hem lange tijd langs te kant. De middenvelder maakte in het nieuwe jaar zijn rentree, waarna hij direct opnieuw geblesseerd raakte. 

Lees ook: Ten Hag kraakt Ajax na oefenpot: "Vond eigenlijk niets echt goed"

Ajax

gerelateerd