Koopmeiners eerlijk over transferperikelen: "Brengt stress mee"

1 augustus 2021 – Teun Koopmeiners is nog altijd speler van AZ. De verwachting was dat de aanvoerder van de Alkmaarders tegen deze tijd al vertrokken zou zijn, maar waar zijn ploeggenoten al afscheid namen, kwam hij nog altijd niet tot een overeenkomst. "Ik had gedacht dat het vlotter zou gaan en kan wel zeggen dat er veel in mijn koppie omgaat", was hij eerlijk. "Het brengt stress mee, omdat je er elke dag mee bezig bent."

Koopmeiners eerlijk over transferperikelen: "Brengt stress mee"

"Ik heb mijn ambities en doelen uitgesproken", vertelde Koopmeiners aan De Telegraaf over zijn transferstatus. "Ik snap dat het wordt uitgelegd alsof ik al afscheid heb genomen, maar het is - zeker in deze coronatijd - pas zo ver als er handtekeningen zijn gezet. Zoals gezegd geeft het stress, maar het lukt me over het algemeen toch om er vrij rustig onder te zijn. Ik zit in een luxepositie: AZ is namelijk geen club waar ik per se weg wil."

Koopmeiners werd het meest in verband gebracht met een transfer naar Atalanta, maar noemde zelf geen clubs. "De gesprekken zijn in volle gang", kon hij wel vertellen. "Of ik voor de competitiestart weg ben? Schiet mij maar lek." Wel beaamde de middenvelder dat een transfer van Christian Romero, die Tottenham Hotspur mogelijk voor een bedrag van vijftig miljoen euro overneemt van Atalanta, schot in de zaak zou kunnen brengen. "Dat zou veel kunnen schelen, ja."

Tot dan focust Koopmeiners zich zoals gezegd op AZ. Dat houdt onder meer in dat hij gewoon meedoet in de voorbereiding en zijn oefenwedstrijden speelt. "Natuurlijk is het soms lastig, maar ik ben gewoon werknemer van AZ en moet me gewoon professioneel opstellen. Ik ben wel iemand die dat kan en graag met het team bezig is. Al voelt het wel als een andere voorbereiding dan normaal, maar niemand kan zeggen dat ik het laat lopen. Op het trainingsveld en in de wedstrijden geef ik alles."

Eredivisie

gerelateerd