Club Brugge ontsnapt tegen Union aan tweede blamage

1 augustus 2021, 15:21

Club Brugge is uiterst moeizaam aan het Belgische Pro League-seizoen begonnen. Waar vorige week gelijkgespeeld werd tegen KAS Eupen, wist het zondag ternauwernood wel te winnen tegen promovendus Union Sint-Gillis. De beslissende 0-1 viel pas vijf minuten voor tijd en kwam op naam van Eduard Sobol

Het is het seizoen waarin Club Brugge om de derde landstitel op rij wil spelen, maar van een sterke start is vooralsnog weinig sprake. De ploeg begon het seizoen met een 3-2 overwinning op KRC Genk in de Belgische Super Cup, maar de eerste competitiewedstrijd werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen KAS Eupen, de nummer twaalf van het vorige seizoen. Pas in de dertiende minuut van de extra tijd viel toen de beslissing.

Ook zondag werd de wedstrijd pas laat beslist in het voordeel van de landskampioen. Union Sint-Gillis - dat vorige week overigens nog knap aan het eerste Pro League-seizoen in 48 jaar begon door met 3-1 te winnen van stadgenoot Anderlecht - leek Club Brugge namelijk op 0-0 te kunnen houden. Pas in de 85e minuut was het echter Sobol, in de rust ingevallen voor Bas Dost, die met een volley voor de overwinning zorgde.

Zo staat Club Brugge wel op vier punten uit twee wedstrijden, een puntenaantal dat alleen KV Kortrijk met een overwinning op Royal Antwerp nog zou kunnen inhalen. Toch is er werk aan de winkel voor de ploeg van Dost, Noa Lang en Ruud Vormer, die tot nu toe niet kon overtuigen. Volgende week vrijdag wacht in eigen huis de derby tegen Cercle Brugge.