Spectaculair laatste duel voor Feyenoord levert Luzern punt op

1 augustus 2021, 18:22

Waar Feyenoord nog in de voorbereiding op het Eredivisieseizoen zit, speelde Europese tegenstander FC Luzern zondagmiddag al de tweede competitiewedstrijd. De Zwitsers pakten in extremis een punt tegen FC St. Gallen (2-2) in een duel waarin veel gebeurde. Zo eindigden beide ploegen de wedstrijd met tien man.

Al voor Feyenoord FC Drita in de tweede voorronde van de Conference League had uitgeschakeld, wist het al dat het Zwitserse FC Luzern bij een zege de volgende tegenstander zou zijn. De ploeg is geen onbekende voor de Rotterdammers: middenvelder Jordy Wehrmann werd vorig seizoen verhuurd en deze zomer definitief overgenomen door de Zwitsers. Wehrmann speelde dit seizoen overigens nog geen minuut voor Luzern en zat ook tegen St. Gallen negentig minuten lang op de bank.

De elf die er wel stonden, kwamen al vroeg op achterstand. Binnen een minuut had aanvaller Victor Ruiz de 1-0 er al in liggen en binnen een kwartier was de voorsprong door Boris Babic verdubbeld. Een valse start dus voor Luzern, dat in het openingsduel ook al met 3-4 verloor van Young Boys. Na 26 minuten leek de ploeg echter terug te kunnen gaan komen. Thody Elie Youan kon gaan douchen toen hij tien minuten na zijn eerste ook zijn tweede gele kaart pakte.

Ook met een man meer slaagde Luzern er in eerste instantie echter niet in om tot veel kansen te komen. De wedstrijd leek dan ook helemaal gespeeld toen de bezoekers in de 69e minuut bij een tussenstand van nog altijd 2-0 zelf ook met tien man kwamen te staan. Verdediger Marvin Schulz kreeg de tweede rode kaart van de wedstrijd.

Toch lukte het juist met tien tegen tien wél om terug te komen in de wedstrijd. De 2-1 van Filip Ugrinic leek aanvankelijk niet meer dan een eretreffer, maar in de zesde en laatste minuut van de extra tijd viel de gelijkmaker toch nog. De Turkse aanvaller Varol Salman Tasar kopte binnen en bezorgde FC Luzern zo het eerste punt van het seizoen. Donderdagavond krijgen de Zwitsers bezoek van Feyenoord. Om 20.30 uur zal er dan worden afgetrapt.