Ook hierom werd Ihattaren uit de PSV-selectie gezet

2 augustus 2021 – Mohamed Ihattaren (19) werd dit weekend uit de A-selectie van PSV gezet door trainer Roger Schmidt. Het toptalent botste in het verleden al veel vaker met de oefenmeester, maar de positie was na een nieuwe ziekmelding – waarin hij naar Frankrijk vloog om te praten met zaakwaarnemer Mino Raiola – niet langer houdbaar. Het was de druppel die de emmer deed overlopen. 

Ook hierom werd Ihattaren uit de PSV-selectie gezet

Zeker in cruciale Champions League-tijden was dat een actie die door Schmidt niet genegeerd kon worden. Toch was dat niet de enige reden voor de verbanning van voorheen het grootste talent uit de A-selectie. Het Eindhovens Dagblad schrijft dat Schmidt verder wil als 'eenheid' en een verstoring van de groepsdynamiek niet wil toestaan. Ook daarom is Ihattaren buiten het team geplaatst.

'Niet alleen was er consternatie over zijn vlucht naar Nice, waar hij zaakwaarnemer Mino Raiola ontmoette terwijl hij als ziek was opgegeven. Ihattaren heeft volgens betrokkenen geen prettige invloed op de sfeer, door voortdurend aan te geven dat hij de club wil en gaat verlaten. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen leek hij goede wil te tonen, maar hij heeft Schmidt en de rest van de technische staf daarna niet kunnen overtuigen', schrijft de ochtendkrant over het gedrag van de aanvaller annex middenvelder. 

Lees ook: Ihattaren krijgt harde waarheid te horen: "Wat wil je dan?"

Er is nog geen concrete aanbieding voor hem, Napoli zou hem op de achtergrond volgen. Raiola heeft nog niet gereageerd op de actie van PSV. 'De 19-jarige middenvelder kan niet omgaan met zijn huidige reserverol bij PSV en verzandde de afgelopen weken opnieuw in negatief gedrag, zo vinden de verantwoordelijken in Eindhoven. Afgelopen week is daarover gesproken en is Ihattaren te verstaan gegeven dat hij voorlopig zijn trainingen in zijn eentje mag uitvoeren.'

Voor trainer Schmidt is het een logische keuze, aangezien hij met PSV voor een cruciale week staat in de voorronde van de Champions League, aangezien hij dinsdagavond met zijn selectie tegenover FC Midtjylland staat in het miljardenbal. 'Met een keiharde maatregel is afgelopen weekend geprobeerd om de kracht van het huidige collectief in stand te houden', concludeert het ED.

PSV

gerelateerd