Project Messi in Barcelona: selectie werkt mee aan rentree

2 augustus 2021 – FC Barcelona zit met een probleem: Lionel Messi lijkt alleen de training te hervatten als hij zijn nieuwe contract ondertekend heeft. Die verbintenis is door de financiële regelgeving een ontzettend lastig karwei, waardoor de captain vermoedelijk vandaag (maandag) nog niet terugkeert bij de selectie van Ronald Koeman. Dat hij alsnog transfervrij naar een andere club gaat, lijkt overigens niet meer gebeuren. 

Project Messi in Barcelona: selectie werkt mee aan rentree

Dat schrijven diverse Spaanse media, waaronder El Mundo Deportivo. Messi genoot al een langere vakantie vanwege de Copa América-winst en wilde weer aansluiten, maar dat lijkt nog niet te gebeuren. Wel weet de ochtendkrant dat voorzitter Joan Laporta druk bezig is met de financiële kwestie van de in zijn ogen belangrijkste speler. Daarvoor is echter veel hulp nodig van de huidige spelersgroep.

Aan de absolute grootverdieners is gevraagd om veertig procent van hun salaris in te leveren. Gerard Piqué zou dat al hebben toegezegd, Sergi Roberto en Sergio Busquets staan op het punt om dat te doen en ook Jordi Alba zou weinig weerstand meer bieden. Dat laatste gedeelte loon is overigens geen gift aan de club, maar wordt in de jaren daarna alsnog overgemaakt.

Lees ook: 'Messi levert helft salaris in en tekent vijfjarig contract bij Barça'

Met Messi heeft FC Barcelona al een voorcontract gesloten, dus is het een kwestie van het aanpassen van de financiën zodat alles ook aan de strenge regels van La Liga voldoet. Op 13 augustus moet er een akkoord zijn, omdat dan de eerste competitiewedstrijd gepland staat, al kan de club via een speciale regeling vermoedelijk uitstel vragen tot 31 augustus.

Eerder leverden spelers van FC Barcelona ook al geld in om de club te redden van de financiële ondergang in coronatijd, ditmaal is het om Messi bij de club te kunnen behouden. De kleine Argentijn levert zelf ook de helft van zijn salaris in, al moet ook dat tweede deel later betaald worden. Verder hoopt de club nog altijd een flink aantal spelers te lozen, onder wie Samuel Umtiti, Miralem Pjanic en mogelijk Ousmane Dembélé, die aan aflopende verbintenis heeft.

LaLiga

gerelateerd