Wederopbouw AZ-stadion leverde een miljoenenrekening op

2 augustus 2021 – AZ kan na bijna twee jaar eindelijk een streep zetten onder het ingestorte dak. De Alkmaarders hebben alle werkzaamheden afgerond en hadden afgelopen weekend in de oefenwedstrijd tegen Real Sociedad eindelijk weer eens publiek in het stadion. Wel kan ook definitief de balans worden opgemaakt van de kosten en die waren niet gering.

Wederopbouw AZ-stadion leverde een miljoenenrekening op

Dat heeft algemeen directeur Robert Eenhoorn laten weten tegenover De Telegraaf over de afgelopen twee jaar, waarin met man en macht werd gewerkt aan de wederopbouw én herstel van het dak. "Het hele dakdossier heeft 25 miljoen euro gekost en daarnaast is er nog voor 2,5 miljoen euro aan verbeteringen in en rond het stadion aangebracht", aldus Eenhoorn over de gemaakte kosten.

Niet alles kwam daarbij overigens uit de beurs van AZ zelf. "Een deel is verzekeringsgeld, we hebben een garantiestelling van tien miljoen van de gemeente en Afas en de oude stadioneigenaar doen mee. Uiteindelijk kost het de club wel geld, maar het financiële deel was – ondanks de coronacrisis – vrij snel afgedekt", stelt de algemeen directeur, die zich ondanks het hoge bedrag nog altijd gelukkig waant met het moment waarop alles gebeurde.

Lees ook: AZ-stadion krijgt iets grotere capaciteit: "Wordt overal even hoog"

"Alles was op te lossen, omdat het alleen over tijd en geld ging. Ik ben dolblij dat het dak niet instortte op een wedstrijddag, want dan hadden we niét alles kunnen oplossen. Dan was het een ramp geweest", weet Eenhoorn. In het stadion werden behalve het dak ook de akoestiek, verlichting en een overkapping aangepakt om de AZ-fans meer comfort te geven tijdens wedstrijden.

Eredivisie

gerelateerd