Berghuis moet zich aanpassen bij Ajax en blikt vooruit op PSV

2 augustus 2021 – Steven Berghuis (29) heeft het erg naar zijn zin in zijn eerste weken bij Ajax. De buitenspeler maakte deze zomer de overstap van Feyenoord naar Amsterdam en weet zelf dat het best even zal duren voordat alles normaal is in het veld. "Van eerdere transfers weet ik: je moet even je weg vinden en elkaars kwaliteiten leren kennen."

Berghuis moet zich aanpassen bij Ajax en blikt vooruit op PSV

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Er worden hier ook andere dingen gevraagd op mijn positie. Dat is een proces dat ik aanga en daarin wil ik zo snel mogelijk dingen oppikken", legt Berghuis uit over de veranderingen voor hem binnen de lijnen. "Hier wordt bijvoorbeeld meer druk gezet. Verder is de samenwerking met de andere spelers, zoals Noussair Mazraoui achter mij en Haller in de spits, heel belangrijk. Dat moet groeien."

In de oefenwedstrijd afgelopen weekend kwam hij vanwege zijn fysieke fitheid niet verder dan een uur voetballen. Dat is volgens hem een proces wat vanzelf beter wordt, net als de klik met zijn medespelers. "Dat je ze kent, maakt het wat makkelijker. Ik heb ook tegen veel jongens gespeeld. Dus je kent elkaar al wel, maar om echt helemaal jezelf te zijn, heb je altijd even nodig."

Lees ook: Berghuis begrijpt emoties na transfer: "Twee dingen gingen te ver"

In aanloop naar de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal verloopt alles best soepeltjes, concludeert Berghuis. Toch weet hij niet precies hoe het zal gaan tegen PSV. "Er komen 25.000 mensen als ik het goed las. Best veel. Ik laat dat op me afkomen. We zullen het wel zien. Ik begrijp de emotie natuurlijk. Uiteindelijk moet ik het op het veld laten zien. Daar ligt de waarheid en daar focus ik me ook op. Op mijn spel. Wat er omheen gebeurt, daar moet ik zo min mogelijk op letten."

Ajax

gerelateerd