Frenkie dolblij met komst Memphis en gaat in op Koeman-relatie

2 augustus 2021 – Frenkie de Jong (24) is dolblij met de komst van Memphis Depay. De oud-Ajacied, die in de oefenwedstrijden tot dusver een goede klik heeft met zijn landgenoot, ziet hem als een enorme aanwinst voor FC Barcelona. "Hij is een geweldige speler en ik hoop dat we dat dit seizoen veel van hem gaan zien."

Frenkie dolblij met komst Memphis en gaat in op Koeman-relatie

Dat zei De Jong tegenover dagblad SPORT over Memphis, die volgens zijn landgenoot erg goed speelde tegen VfB Stuttgart. "Memphis kan veel bijdragen bij ons. Hij heeft scorend vermogen, een goede dribbel en werkt hard", somt Frenkie op. Ook qua persoon is hij blij met Memphis in Catalonië. "Hij ligt goed in de groep, integreert makkelijk en dat gaat ook beter als je goed speelt. Ik kijk er naar uit om hem meer assists te geven", zei hij over de eindpass die hij gaf op Memphis in het oefenduel in Duitsland.

Ook werd hem gevraagd naar zijn samenwerking met Ronald Koeman. "Mijn relatie met hem is erg goed. Ik ken hem natuurlijk nog van het Nederlands elftal en hij heeft mij gevraagd om meer verantwoordelijkheid te nemen en elk jaar beter te worden. Niks meer", zei hij desgevraagd. "Ik probeer te spelen zoals ik mijn hele leven heb gespeeld. Natuurlijk wil ik verbeteren, maar mijn stijl van voetballen blijft hetzelfde."

Lees ook: Deze talenten kan Koeman dit seizoen laten doorbreken bij Barça

In zijn derde seizoen wil De Jong in Camp Nou eremetaal pakken. Tot dusver won hij alleen de Copa del Rey met FC Barcelona. "We hebben een goede mix van ervaren en talentvolle spelen. Er is voor de fans van FC Barcelona reden tot optimisme over het komende seizoen. Bovendien kun je in een tweede seizoen van een traine vaak meer verbeteren", vindt de Nederlander, die talenten Nico González en Gavi het heel goed zag doen. "Als je veel kwaliteit hebt, kun je in alle teams meevoetballen."

LaLiga

gerelateerd