Wijnaldum krijgt na verloren finale positieve kritieken bij PSG

2 augustus 2021 – Georginio Wijnaldum (30) ging met Paris Saint-Germain zondagavond onderuit in de Franse Supercup. Een enorme domper, aangezien Lille OSC vorig seizoen ook al de landstitel afsnoepte. Toch kreeg de kersverse Nederlandse aanwinst positieve kritieken in de Franse media.

Wijnaldum krijgt na verloren finale positieve kritieken bij PSG

Le Figaro gaf vrijwel alleen maar onvoldoendes aan de sterrenensemble van Paris Saint-Germain, dat onder anderen Kylian Mbappé, Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos en Neymar nog wel moest missen. 'De Nederlander toonde zich meteen aanwezig op het veld en liet de andere ploeggenoten beter spelen. De invalbeurt kwam misschien wel wat te laat', stelt het medium. Ook L'Équipe was positief over de minuten van de middenvelder, die transfervrij overkwam van Liverpool. 

Via Instagram heeft Wijnaldum zelf ook gereageerd op zijn debuut namens de Franse topclub. 'Een teleurstellend resultaat', schreef hij over de verloren finale, waarin hij een goal van Mauro Icardi uit een assist van zijn voet afgekeurd zag worden wegens buitenspel. 'Maar ik ben wel blij dat ik mijn eerste minuten voor Paris Saint-Germain heb gemaakt.'

Manager Mauricio Pochettino, die met een verliespercentage van 22,9% cijfermatig vooralsnog het slechtst presteert in het Qatarese tijdperk van de Franse topclub, vond PSG het beste team op het veld. "Maar we faalden in het afronden. Als je iets wil winnen, moet je scoren", zei de Argentijn, die ook de afwezigheid van vele sterspelers aanhaalde als excuus. "Als we compleet zijn, dan zullen we nog beter voor de dag komen."

Lees ook: Botman verslaat Wijnaldum: Lille pakt PSG ook in Supercup

Jocelyn Gourvennec, de nieuwe trainer van Lille OSC die Christophe Galtier is komen vervangen, droeg de prijs op aan zijn voorganger. "Deze prijs is vooral ook zijn verdienste, want hij heeft geweldig verricht met zijn staf." Ook was hij nederig over de gewonnen finale. "In de tweede helft moesten we lijden onder het sterke spel van Paris Saint-Germain", zei hij eerlijk.

Ligue 1

gerelateerd