Forse domper Heerenveen: sterkhouder Bochniewicz maanden out

2 augustus 2021 – Slecht nieuws voor sc Heerenveen: centrumverdediger Pawel Bochniewicz (25) ligt minimaal negen maanden uit de roulatie. De Pool liep een zware kruisbandblessure op afgelopen weekend tegen PEC Zwolle. Daardoor is het seizoen bijna alweer afgelopen voordat het begonnen is voor de achterhoedespeler.

Forse domper Heerenveen: sterkhouder Bochniewicz maanden out

Dat laat sc Heerenveen weten op het clubkanaal. 'Het is nog onduidelijk hoelang Bochniewicz exact uitgeschakeld is. Gerekend moet worden op een herstelperiode van minimaal negen maanden', laten de Friezen weten op de clubsite over de kwetsuur van Bochniewicz, die na twintig minuten naar de kant moest. 

De achterhoedespeler kwam in de vorige transferzomer over van het Poolse Górnik Zabrze en kende een uitstekend eerste seizoen in dienst van de Friezen. Bochniewicz debuteerde in die tijd ook voor de nationale ploeg van Polen en kwam tot 35 officiële wedstrijden voor sc Heerenveen, waarin hij tweemaal scoorde.

Voor trainer Johnny Jansen is het bijzonder slecht nieuws, omdat de coach toch al niet al te ruim in de centrale verdedigers zit. Samen met Sven van Beek moest Bochniewicz, die de aanvoerder leek te worden van sc Heerenveen, het centrum gaan vormen. Ibrahim Dresevic is de meest logische vervanger.

Eredivisie

gerelateerd