Barcelona verbouwt verder: gesprek, transfer en gerucht

2 augustus 2021, 13:02

FC Barcelona is nog altijd volop bezig om spelers kwijt te raken in deze transferzomer. Nadat de club al afscheid nam van onder meer Júnior Firpo, Carles Alena en Jean-Clair Todibo, hoopt voorzitter Joan Laporta spoedig nog wat spelers kwijt te raken. Daarin zijn weer wat nieuwe ontwikkelingen te zien en van één speler is reeds een vertrek aangekondigd.

In de Spaanse media wordt weer volop uitpakt met de Catalaanse transferperikelen. El Mundo Deportivo schrijft dat de zaakwaarnemer van Miralem Pjanic vandaag (maandag) om tafel zit met Juventus om de overgang van de Bosniër te bewerkstelligen. FC Barcelona hoopt van ganser harte dat de overeenkomst spoedig rondkomt, ook al gebeurt dat mogelijk transfervrij. Ook voor Samuel Umtiti zoekt men nog altijd volop naar een nieuwe club, maar daarin zijn vooralsnog weinig ontwikkelingen.

Ook met Martin Braithwaite zit de club volgens dezelfde ochtendkrant in haar maag, want de spits is vooralsnog niet van plan om te vertrekken, ondanks dat FC Barcelona dat graag wil. Hij heeft een goede band met Koeman en wil zijn tot in 2024 lopende contract graag uitzitten, ook gezien het hoge salaris. Alleen als er een club komt waar hij een heel mooie sportieve aanbieding krijgt óf een beter loon, zou hij mogelijk willen verkassen. Toptalent Ilaix Moriba krijgt uiterlijk deze week nog de tijd om bij te tekenen in Camp Nou, anders zou ook mogelijk hij verkocht worden met het oog op zijn aflopende contract, meldt EM.

Lees ook: Project Messi in Barcelona: selectie werkt mee aan rentree

Zelf kondigde FC Barcelona overigens het aanstaande vertrek van Álex Collado aan. De aanvaller die doorkwam uit het B-elftal maakte in de voorbereiding een prima indruk, maar zal gezien de enorme concurrentie niet veel aan spelen toekomen volgend seizoen. Daardoor heeft hij een andere club gevonden en Barcelona heeft zondag toestemming om zijn overgang naar een andere club rond te maken (zie onder).

Lille OSC bepaalt vraagprijs Renato Sanches

Hoewel Ronald Koeman het niet helemaal zou zien zitten in de voormalig winnaar van de Golden Boy én talenten Nico González en Gavi het heel goed doen, houdt FC Barcelona de ogen wel open voor een extra middenvelder. Sanches werd eerder al gelinkt aan een stap naar Camp Nou en inmiddels zou zijn werkgever Lille OSC ook een bedrag hebben genoemd in de onderhandelingen.

De Franse club zou 35 miljoen euro willen ontvangen, wat momenteel onbetaalbaar is voor de Catalanen. Mocht na het mislopen van Georgino Wijnaldum ook Ilaix nog vertrekken, is een extra middenvelder wellicht noodzakelijk. Al heeft Koeman wel een extra optie met Sergi Roberto: hij is rechts achterin niet meer nodig, omdat daar zomeraanwinst Emerson een concurrent is geworden voor Dest.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen