Verbeek ziet assistent stoppen vlak voor start met Almere City FC

2 augustus 2021, 15:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Gertjan Verbeek is sinds deze zomer trainer van Almere City FC, maar moet nu alweer op zoek naar een nieuwe assistent-trainer. Jeroen Rijsdijk, die al eerder bij de Eerste Divisie-club te werken kwam, heeft besloten om op te stappen vlak voor de start van het nieuwe seizoen. Toch komt een langere samenwerking met Verbeek er dus niet, want hij is op eigen verzoek vertrokken.

"Ik ben tot de conclusie gekomen dat een andere uitdaging beter past bij het realiseren van mijn ambities", legt Rijsdijk zijn vertrek bij Almere City FC uit. Afgelopen seizoen stond de trainer al even op eigen benen, want hij nam voor het restant van afgelopen seizoen het stokje over van de ontslagen Ole Tobiasen als ad-interim, maar promoveerde niet, werd vervangen door Verbeek en keerde terug in zijn oude functie. 

Dat duurde uiteindelijk dus niet zo lang. "Ik ben Almere City ontzettend dankbaar voor het gestelde vertrouwen in het uitoefenen van zowel de rol van assistent-coach als de rol van interim-coach", zei Rijsdijk, die begin 2020 overkwam van Jong Sparta, waar hij hoofdtrainer was. In het amateurvoetbal was hij werkzaam bij Excelsior Maassluis en SHO Oud Beijerland.

Almere City FC gaat in de komende tijd op zoek naar kandidaten om de staf van Verbeek te versterken, die verder gevormd wordt door Tim Bakens, Serge van der Ban en Nils Thörner. "Jeroen heeft tot op de dag van vandaag uitstekend gefunctioneerd bij onze club. Wij zijn dan ook verrast door zijn beslissing om te stoppen, maar hebben besloten om zijn wens te respecteren", aldus technisch manager Teun Jacobs.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen