Schmidt wil niet over Ihattaren praten, Boscagli-vervanger bekend

2 augustus 2021 – PSV-trainer Roger Schmidt wilde geen woorden meer vuil maken aan Mohamed Ihattaren. De trainer werd in voorbereiding op het duel met FC Midtjylland gevraagd naar het verbannen talent, maar hield zich op de vlakte. Ook ging hij in op de fitheid van zijn team en de afwezigheid van Olivier Boscagli, die geschorst is. Ofwel Nick Viergever ofwel Armando Obispo gaat hem dinsdagavond vervangen in de voorronde van de Champions League. 

Schmidt wil niet over Ihattaren praten, Boscagli-vervanger bekend

"Ik heb hier veel over gezegd tijdens persconferenties. Met het statement van de club heeft volgens mij alles gezegd, dus ik wil er hier niets meer over zeggen", zei de Duitser desgevraagd over de situatie van Ihattaren. "Voor alle clubs in de wereld is het belangrijk om verenigd te zijn", zei hij over de eenheid binnen zijn selectie richting het duel met FC Midtjylland.

"Tegen Galatasaray hebben we twee goede wedstrijden gespeeld, zeker thuis. Ook tegen FC Midjylland willen we thuis het verschil maken, maar we zullen ons moeten voorbereiden op een fysiek sterke ploeg, met ook uitstekende spelhervattingen", gaf hij een kleine verwachting op de wedstrijd. De tegenstander kampt met corona-problemen. "Wij hadden het vorig seizoen, maar ik ben er niet zo in geïnteresseerd. We moeten het in onszelf zoeken en zullen zelf goed moeten zijn. Zij komen met een goede ploeg."

Lees ook: Ook hierom werd Ihattaren uit de PSV-selectie gezet

PSV moet het doen zonder Boscagli, die een oliedomme tweede gele kaart pakte in de return tegen Galatasaray. "Olivier is een belangrijke speler en heeft bijna alles gespeeld vorig seizoen. Ook dit seizoen liet hij zien in goede vorm te zijn, maar met Nick Viergever en Armando Obispo zijn ook top in training. Het wordt moeilijk om een van beide te kiezen. Met is deel van voetbal dat je soms spelers moet vervangen."

Voor het duel met FC Midjylland is Ryan Thomas (enkelblessure) niet inzetbaar, maar hij keert vermoedelijk tegen Ajax komend weekend in de Johan Cruijff Schaal weer terug. "Maximiliano Romero werkt hard aan zijn rentree en is in september misschien weer terug. Verder is iedereen fit", zei Schmidt over zijn eigen selectie, waarmee hij komend weekend dus ook een zwaar duel heeft. "Daarom hebben we iedereen nodig dit seizoen."

PSV

gerelateerd