'AS Roma komt in zoektocht toch weer uit bij Koopmeiners'

2 augustus 2021 – AS Roma heeft de interesse in Teun Koopmeiners nieuw leven ingeblazen. De club was eerder al concreet, maar zette destijds niet door. Nu hebben de Italianen contact opgenomen met het management van de middenvelder om alsnog een transfer te bespreken.

'AS Roma komt in zoektocht toch weer uit bij Koopmeiners'

Trainer José Mourinho hoopt op Arsenal-middenvelder Granit Xhaha, die een uitstekend EK achter de rug heeft. De Londenaren willen hem echter niet kwijt en denken zelfs aan een nieuw contract voor de Zwitser. Daarom heeft het bestuur van Roma inmiddels weer contact opgenomen met Koopmeiners. Dat meldt La Gazzetta dello Sport. De club denkt ook serieus aan Thomas Delaney van Borussia Dortmund en Douglas Luiz van Aston Villa, maar die zijn een stuk ouder dan de 23-jarige middenvelder van AZ. Daarom zou de voorkeur naar hem uitgaan.

Koopmeiners wordt ook in verband gebracht met Serie A-clubs Atalanta Bergamo en Napoli en het Franse Stade Rennes. Laatstgenoemde club zou echter ook azen op Ajacied Edson Álvarez. Beide middenvelders moeten circa twintig miljoen euro kosten, al liet Marc Overmars eerder al weten dat de middenvelder niet mag vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA. Mike Verweij van De Telegraaf stelde dat het grootspraak was van de Ajax-directeur om de prijs omhoog te krikken.

Lees ook: Koopmeiners eerlijk over transferperikelen: "Brengt stress mee"

Koopmeiners liet zich eerder al uit over de transfergeruchten. "Ik had gedacht dat het vlotter zou gaan en kan wel zeggen dat er veel in mijn koppie omgaat. Het brengt stress mee, omdat je er elke dag mee bezig bent. Zoals gezegd geeft het stress, maar het lukt me over het algemeen toch om er vrij rustig onder te zijn. Ik zit in een luxepositie: AZ is namelijk geen club waar ik per se weg wil", liet hij weten aan De Telegraaf.

Serie A

gerelateerd