Slot hoopt op hereniging met voormalig Cambuur-middenvelder

2 augustus 2021 – Feyenoord heeft belangstelling voor Jamiro Monteiro. De voetballer stond eerder onder contract bij SC Cambuur toen Arne Slot daar als trainer actief was. Hij aast nu dus op een hernieuwde samenwerking met de middenvelder. Ook Anderlecht is in de markt. 

Slot hoopt op hereniging met voormalig Cambuur-middenvelder

Dat bevestigt zijn zaakwaarnemer Carlos Barros tegenover The Philly Soccer Page. De 27-jarige middenvelder staat momenteel onder contract bij MLS-club Philadelphia Union en kan dus terugkeren naar Nederland. Dat een transfer een serieuze optie is, bleek uit het feit dat Monteiro al in de wedstrijdselectie ontbrak voor het duel met Chicago Fire. Naast Feyenoord en Anderlecht zijn ook een Amerikaanse en Braziliaanse club geïnteteresseerd. 

Monteiro zal echter niet gratis mogen vertrekken. In januari 2020 betaalde Philadelphia Union nog 1,8 miljoen euro voor de middenvelder. Daarmee is hij de duurste aankoop uit de clubhistorie. Zijn contract loopt nog door tot december 2022, waardoor de Amerikanen hem niet per se van de hand hoeven te doen om nog iets aan hem te verdienen. Voor de MLS-club geldt hij als een belangrijke speler. In vijftien duels was hij dit seizoen goed voor twee goals en vier assists.

De middenvelder zou zelf ook wel open staan voor een transfer, meldt zijn zaakwaarnemer. De privésituatie is namelijk niet ideaal voor de international van Kaapverdië. Zijn familie kan namelijk niet bij hem wonen. "Het feit dat het gezin niet bij Monteiro kan zijn, is erg frustrerend. Maar daar wordt aan gewerkt door advocaten", aldus de spelersagent. Een transfer maakt de situatie meteen een stuk makkelijker.

Feyenoord

gerelateerd