Antony geniet van Olympisch avontuur: "Het is een voorrecht"

2 augustus 2021 – Lange tijd hield Ajax hem tegen, maar Antony mocht uiteindelijk toch naar de Olympische Spelen. De aanvaller geeft zijn visitekaartje af op het mondiale toernooi. In een team met onder andere Dani Alves en Richarlison is hij een van de uitblinkers tot dusver.

Antony geniet van Olympisch avontuur: "Het is een voorrecht"

De buitenspeler geniet met volle teugen van de Japanse trip, vertelt hij op de website van de FIFA. "Het is een voorrecht om naar het Olympisch dorp te gaan. Het is historisch, echt mooi. Je denkt aan alle grote atleten die er zijn geweest. En het was echt gaaf om tijd door te brengen met het Braziliaanse damesteam. We zaten in hetzelfde hotel. Om Marta te ontmoeten... ze is een voetballegende, ze is zes keer uitgeroepen tot de beste speler ter wereld, ze wordt gerespecteerd door iedereen over de hele wereld. Het was een geweldige ervaring."

Antony is een van de smaakmakers van de ploeg. "Ik denk dat ik beter ben geworden naarmate het toernooi vorderde en ik denk dat Egypte mijn beste prestatie was. Spelen op de Olympische Spelen was het realiseren van een grote droom en het dragen van het Seleção-shirt is altijd een grote eer", aldus de aanvaller, die deze weken niet met zijn Ajax-ploeggenoten op het veld staat, maar met voormalig FC Barcelona-ster Dani Alves en Everton-smaakmaker Richarlison.

"Hij is geweldig. Je kijkt naar de doelpunten die hij maakte, maar hij biedt zoveel meer. Hij speelt ook heel goed voor de senior Seleção, dus hij is hier een voorbeeld voor ons", aldus Antony over zijn collega-aanvaller. Ook over Alves is hij lovend: "Ik heb het voorrecht om met hem te spelen. Hij is een uitstekende speler. Hij wordt enorm gerespecteerd voor alles wat hij in het voetbal heeft gedaan. Hij praat altijd met ons, geeft zijn ervaring door en geeft ons advies. Het is een voorrecht om hem bij ons te hebben."

Ajax

gerelateerd