'De Ligt ziet één concurrent vertrekken en één blijven bij Juventus'

2 augustus 2021 – Matthijs de Ligt gaat volgend seizoen weer samenspelen met Giorgio Chiellini, maar ziet een andere verdediger vertrekken uit Turijn. Merih Demiral zou namelijk op het punt staan om een transfer te maken naar Atalanta Bergamo.

'De Ligt ziet één concurrent vertrekken en één blijven bij Juventus'

Dat heeft alles te maken met een andere overstap: Cristian Romero gaat namelijk van Atalanta naar Tottenham Hotspur voor ongeveer vijftig miljoen euro. De verdediger beleefde een topseizoen bij de Italiaanse nummer nummer drie van afgelopen seizoen en werd uitgeroepen tot beste mandekker van de Serie A. Zijn vervanger moet dus uit Turijn komen in de vorm van Demiral. De Turk wordt waarschijnlijk gehuurd met een optie tot koop van 35 miljoen euro.

Demiral werd in 2019 opgepikt bij Sassuolo en kwam tegelijk met De Ligt binnen in Turijn. De Turk maakte een uitstekende indruk, maar kreeg te maken met een zware knieblessure en had daarna moeite om weer een basisplaats te veroveren in Turijn. Nu mag hij zijn kunsten dus laten zien in Bergamo, weet Sky Sports te melden.

Eerder op de maandag werd bekend dat Juventus alsnog doorgaat met Chiellini. De 36-jarige routinier speelt al sinds 2005 in Turijn en blijft tot 2023 binnenboord. Hij was deze zomer nog een van de sterkhouders bij Italië, dat het Europees kampioenschap wist te winnen. Daar vormde hij het centrale duo met ploeggenoot Leonardo Bonucci. Zij moeten met De Ligt uitvechten wie er wekelijks aan de aftrap mogen verschijnen.

Serie A

gerelateerd