Roma maakt met transfer verhuur Lammers mogelijk

3 augustus 2021 – Sam Lammers lijkt verhuurd te kunnen gaan worden. De spits van Atalanta stond in de nadrukkelijke belangstelling van Genoa, maar moest eerst wachten tot spits Eldor Shomurodov daar vertrokken was. De Oezbeek heeft inmiddels zijn transfer naar AS Roma te pakken en maakte daarmee de weg voor Lammers vrij. 

Roma maakt met transfer verhuur Lammers mogelijk

De nu 24-jarige Lammers maakte in september 2020 de overstap van PSV naar Atalanta, maar hield daar in zijn eerste seizoen vooral de bank warm. De spits speelde vijftien wedstrijden (twee doelpunten), waarvan slechts één als basisspeler. Om die reden was een verhuur deze zomer een logische optie. Salernitana, Hellas Verona en ook Feyenoord werden als opties genoemd, maar Genoa leek de beste papieren te hebben. Daarvoor hoefde alleen de transfer van Shomurodov nog afgerond te worden, wat inmiddels dus gebeurd is. 

Shomurodov
Met het aantrekken van Shomurodov - die AS Roma inclusief bonussen zo'n twintig miljoen euro kost - voegt José Mourinho de clubtopscorer van Genoa van afgelopen seizoen aan zijn selectie toe. De spits was goed voor acht treffers (en één assist) in de Serie A, waarvan hij er liefst vijf in de laatste zes wedstrijden maakte. Shomurodov speelde in zijn eigen land voor Mash'al Mubarek en Bunyodkor Tashkent, voor hij via het Russische FK Rostov in de Serie A belandde. 

Serie A

gerelateerd